Voorburgs Dagblad | Het bekeravontuur gaat verder!

Het bekeravontuur gaat verder!

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Het is een gek spelletje, voetbal. Het ene moment denk je dat je nergens meer voor speelt en het volgende moment maak je jezelf klaar voor de wedstrijd van het seizoen.

Zoals jullie waarschijnlijk weten hebben we ons net niet kunnen plaatsen voor de kampioenspoule van de Eredivisie Vrouwen. Op doelsaldo zijn wij in de B-poule terecht gekomen. Dat is natuurlijk enorm balen, want je wilt alleen maar finales spelen. Het team en jezelf ontwikkelen. We hebben onszelf te kort te gedaan dit seizoen en dat kunnen we nog maar op één manier goed maken. Aanstaande vrijdag spelen wij thuis, in de kwartfinale van de KNVB Beker, tegen Ajax.

Ondanks de teleurstelling hebben we de afgelopen wedstrijden kunnen gebruiken om ons voor te bereiden op deze topper. Iedere speelster heeft de kans gekregen om wedstrijdritme op te doen, zodat we allemaal fit aan de aftrap kunnen verschijnen.

Op persoonlijk vlak heb ik nog wel een mooi resultaat behaald: ik ben met Oranje O19 naar Hongarije geweest voor de kwalificatie van het EK. Op het laatste moment mocht ik alsnog mee en daar was ik heel blij mee en trots op. Dat is toch weer een unieke ervaring! Samen met mijn ploeggenoten Victoria Pelova en Romy Speelman hebben we een leerzame week achter de rug. Met als klap op de vuurpijl: KWALIFICATIE VOOR HET EK! Trots op alle meiden uit het team en een mooi iets om naar uit te kijken!

Terug in Den Haag gaat de focus weer volledig op de wedstrijd van vrijdag. Het belooft hoe dan ook een spannende wedstrijd te worden. We speelden zowel uit (0-0) als thuis (2-2) gelijk tegen Ajax. We hoeven dit seizoen maar één keer van Ajax te winnen en dat is vrijdag. Ik wil jullie daarom ook vragen om mijn teamgenoten en mij aan te komen moedigen Cars Jeans Stadion. We trappen af om 19.30 uur. Het wordt aardig druk, maar er zijn nog steeds kaarten beschikbaar! Je kunt zelfs kans maken op het officiële wedstrijdshirt van Victoria Pelova, maar daarvoor moet je wel voor donderdag online kaarten kopen via: www.adovrouwen.nl/tickets. Meer informatie hierover vind je op onze Facebookpagina.

Sabine Kuilenburg is speelster van het eerste elftal van ADO Den Haag.

 


Foto: Digitaal Dagblad