Voorburgs Dagblad | Gezondheid & economie hand in hand?

Gezondheid & economie hand in hand?

mainImage

Wij geven wel 10 keer per dag een cliënt en/of relatie ‘n hand… daar zijn we inmiddels toch maar even mee opgehouden. Gelukkig is iedereen het daar helemaal mee eens. Gezondheid en economie gaan even niet hand in hand door het Coronavirus. Het zijn heftige tijden.
Vakantiegangers zijn inmiddels terug van de wintersport, de kinderen weer naar school en wij zijn weer met z’n allen aan het werk.
Het is nu wel flink duimen – en ons aan alle protocollen houden -  dat we het Coronavirus niet overgedragen krijgen.

Wat komt het ontzettend dichtbij. De zorgen worden met de dag groter. De verwachting is dat het een mager economisch jaar gaat worden. Niet zo gek natuurlijk,  er gebeurt ook nogal wat: eerst de Brexit, vervolgens de enorme stikstof problematiek en dan nu ook nog het coronavirus. Door de koersval op de beurs zal ook de consument een stuk minder makkelijk geld uitgeven.

Als voorzitter MKB LV heb ik de afgelopen dagen met een 25-tal lokale ondernemers gesproken en de vraag gesteld of zij het al merken in het bedrijf. De negatieve invloed op het bedrijfsleven is zeker bij heel veel – met name de kleinere - ondernemingen voelbaar.

Behalve natuurlijk als je hygiënische producten levert… het is werkelijk ongelooflijk, er is geen desinfecterende handgel meer te vinden in de schappen. Maar, niet getreurd. Een desinfecterende handgel met alcohol is heel eenvoudig zelf te maken. Het is daarbij van belang om echt voldoende alcohol toe te voegen, dat doodt namelijk de ziekteverwekkers.

Ingrediënten:
2 delen 96% alcohol (isopropylalcohol) of wodka
1 deel (aloë vera) handgel
8 tot 10 druppels essentiële olie, zoals lavendel, citroen, kaneel of pepermunt
Mengkom
Spatel
Trechter
Plastic container
Eventueel een paar druppels teatree-olie

En klaar is je zelfgemaakte handgel....

Benedikte Zijlstra is directeur van Meijs & Alink NVM Makelaardij & Consultancy en voorzitter van het MKB Leidschendam-Voorburg.