Voorburgs Dagblad | Geen tijd voor ouderwetse fitnessprogramma's

Geen tijd voor ouderwetse fitnessprogramma's

mainImage

Inmiddels ben ik alweer een paar weken aan het sporten op de Milon Cirkel. Deze cirkeltraining past in mijn drukke leven, omdat hij slechts 35 minuten per training vraagt en dat twee keer in de 10 dagen. Niet te geloven dat ik niet meer zoals vroeger 3 keer per week minimaal 60 minuten op allerlei traditionele fitnesstoestellen mezelf hoef te vermaken…

DE MAGIE VAN CONCENTRISCH EN EXCENTRISCH TRAINEN

Mijn Milon-coach Joao vertelt: “De magie zit ‘m in trainen met gewicht tijdens de beweging dat je de spier verkort (concentrisch) én trainen met gewicht terwijl je de spier verlengt (excentrisch). Reguliere fitnesstoestellen werken alleen met gewicht op de concentrische beweging. Doordat de Milon Cirkel de spier uitdaagt bij verkorten en verlengen, train je 2-in-1. Daarom hoef je niet 3 keer per week ruim een uur aan de bak en is vanaf nu 2 keer per 10 dagen slechts 35 minuten trainen al voldoende om het gewenste resultaat te halen.”

Tijdens de training herinnert mijn coach mij continu waar ik op moet letten. “Let op je snelheid. Jij bent de baas over het gewicht bij de terugwaartse beweging.” En dat voelt goed! Ik word per toestel precies begeleid om op de juiste snelheid te trainen en het juiste aantal herhalingen te halen op uiterste kracht, binnen de minuut van een krachtoefening. En daarnaast herhaalt Joao elke keer weer: “Let op je ademhaling. Bij concentrisch uit, bij excentrisch in.”

En daarom luister ik naar hem! Erg motiverend trouwens dat hij duidelijk het begeleidingstraject uitlegt en de volgende afspraak ook meteen wordt geboekt. Zo heb je een stok achter de deur. En hoe gemotiveerd ikzelf ook ben, ook bij mij werkt het beter als ik een afspraak met mijn coach heb staan.

Gezellig trouwens ook met alle andere Milonners die tegelijkertijd op de cirkel sporten. Ik heb nu alweer zin in mijn volgende 35 minuten!

Ambani de Haan

General manager van Westvliet Family Sports & Health Club

Wil jij ook ervaren hoe het is om te sporten op de Milon Cirkel en zo in slechts 35 minuten sporten resultaat behalen? Vraag dan meteen een GRATIS proeftraining aan en bel 070-3864440 of klik hier.

Link: https://www.westvliet.nl/nieuws/extra-aandacht-voor-resultaat-gericht-sporten