Eng mannetje wordt gevaarlijk mannetje

2 June 2024, 18:59 uur
Columns
mainImage

Kreeg een propagandafilmpje van de politieke partij Denk onder ogen.

Hun grootvizier Stephan van Baarle roept op om onze beoogd premier Dick Schoof te stoppen, want hij is de marionet van Wilders, zegt de marionet van sultan Erdogan. Ik geef geen link naar het filmpje, omdat je een sterke maag moet hebben om er naar te kunnen kijken.

Foute grap

Dus hij waarschuwt een groep mensen, die – laat ik het voorzichtig zeggen – niet helemaal wars zijn van gewelddadig optreden, dat ze iemand moeten stoppen. Dat hij hem koppelt aan Wilders is logisch, maar Geert is al twintig jaar het doelwit van Islamitische doodseskaders en wordt permanent beveiligd. Zo’n oproep zal voor de Nederlandse magistratuur ongetwijfeld geen probleem zijn, maar rechts denkend Nederland denkt aan verschillende moorden, aanslagen en terreuracties, dus die hebben hun terechte bedenkingen.(*)

Ik heb kennissen, die hun Pekinees “Killer” genoemd hebben en die als grap bij je binnenkomst “Attack en kill” tegen het diertje roepen. Leuk natuurlijk, omdat de omvang van de kwispelstaartende Killer direct duidelijk maakt dat het een grap betreft. Stel dat die grap gemaakt wordt als je een huis betreedt met een grommende Rottweiler of Pitbull? Ik denk dat de schaterlach dan wel uitblijft. Zo is het ook met die oproep om Schoof te stoppen. Wie zegt het en onder welke omstandigheden wordt het gezegd?

Arme moslims

Grootvizier vB. uit Rotterdam geeft ook argumenten waarom hij zo tegen Dick Schoof ageert en het grappige is, dat zijn argumenten nou precies de redenen zijn waarom ik zo blij ben met zijn komst (zie mijn vorige stukje: https://dagblad010.nl/Columns/onze-nieuwe-premier- )

Dick heeft alles gedaan om aanslagen tegen burgers te voorkomen: zijn grondwettelijke taak. Daarbij schond hij misschien de privacy van verdachte mensen. Applaus zou ik zeggen, maar de Grootvizier is bang dat vooral moslims worden “bekeken”. De recente geschiedenis en zelfs de gebeurtenis vandaag (**) maken zo’n aanpak heel plausibel. Mensen die voor onze veiligheid moeten zorgen kijken naar drie zaken.

1e. Theoretische onderbouwing! (is er)

2e. Voorvallen in het verleden (zijn er)

3e. Zijn er eventuele nieuwe daders en aanslagen te verwachten (volgens mij wel)

Preventie!

Als je zo ter preventie van ellende het verleden bekijkt, springt er maar één groepering uit als potentiële nieuwe terroristische groep: extremistische moslims. De Grootvizier vindt van niet. Het zijn juist de islamcritici (***), want die verbranden weleens een boek. Dus handgranaten naar de politie gooien, trampassagiers vermoorden, een schrijver afslachten, dat valt eigenlijk wel mee. Misschien zelfs wel een logische reactie op discriminatie en groepsbelediging.

Stoppen

Nu zou het in de lijn der verwachting liggen, dat ik zou schrijven: “Niet Dick Schoof, maar de Grootvizier moet gestopt worden” Ik ben echter blij met zijn boodschap. Het geeft een uitstekende blik in de halalkeuken: kritiek op hun godsdienst is gevaarlijk. Zij hebben klaarblijkelijk iets te verbergen, want meeluisteren in moskeeën mag niet van de Grootvizier en al dat geweld uit het verleden vinden ze eigenlijk best wel mee vallen (****), waar maken we ons druk over? Discriminatie van arme onschuldige moslims, dat is pas erg.

Kan het nog duidelijker? Door de Grootvizier weten we precies waar we aan toe zijn ?

 

(*) Terwijl ik achter mijn scherm zat, kwam het bericht door dat in München een islamcriticus is neergestoken en anderen zijn verwond door een aanhanger van de Godsdienst van de Vrede.

(**) De NOS zegt niet te weten wat het motief van de dader is! Ze beschouwen hun kijkers dus als volslagen debiel. Iemand die zoiets op de autocue zet moet er toch uitgetrapt worden?

(***) Worden door de NOS extreem rechtse extremisten genoemd.

(****) Nog nooit heeft een moslimorganisatie gedemonstreerd tegen geweld in hun naam gepleegd.