Voorburgs Dagblad | Een uitdagende challenge met ons gezin....

Een uitdagende challenge met ons gezin....

mainImage

Ons plan was om komende zomervakantie zeven dagen met een eigen gemaakt vlot in Zweden een rivier af te varen. Om zeker te weten dat we goed waren voorbereid, zouden we met onze spullen gaan kamperen ergens in Nederland. Nu alle campings dicht zijn, kunnen we dat niet op die manier testen.

We hopen dat onze vakantie nog wel door kan gaan. Daarom hebben we bedacht dit te testen in de tuin van onze (schoon)ouders. Die tuin is in Vinkeveen aan het water, de perfecte plek om het te testen. De challenge is dat we 24 uur niet naar binnen toe mogen.

We hebben met elkaar alle spullen gepakt: 2 tentjes, 4 luchtbedden, 4 warme slaapzakken, een gasstel, flessen water, warme kleren maar ook zwemkleren want we hopen op mooi weer in Zweden. En we hebben onze telefoons en internet uitgezet.

Uiteraard hebben we ook eten mee genomen, zoals zakken met spaghetti, chilli con carne en ontbijt dat je vult met gekookt water. En we hebben heel veel spelletjes om samen te spelen meegenomen.

Helemaal voorbereid zijn we om 12 uur in de middag met z’n vieren de tuin in gegaan. We hebben dubbel gecheckt of we alles bij ons hadden want we mogen niet meer terug naar binnen. Toen is onze challenge begonnen.

We hadden geluk dat het mooi weer was en hebben met elkaar onze tentjes op gezet, luchtbedjes op geblazen en alles klaar gemaakt voor de nacht. Je merkt dat je zonder telefoon en internet veel meer tijd hebt voor elkaar. We hebben veel spelletjes gespeeld, gelachen en gedanst met elkaar.

We hebben een briefje bijgehouden van spullen die we nog misten voor onze vakantie naar Zweden. We hadden te weinig haringen om de tent op te zetten. We misten een matje voor onze (kleine) voortentjes om spullen droog op te bergen, een verrekijker maar ook gewoon een stuk touw en plastic zakken om ons drinken koud te houden in het water.

We hebben heerlijk met elkaar bij ons eigen gemaakte kampvuurtje gegeten, de afwas in het water gedaan, nog meer gelachen en gedanst met elkaar. Na spannende verhalen te hebben verteld zijn we onze tanden gaan poetsen en zijn onze tentjes in gekropen.

Toen we de volgende ochtend wakker werden regende het. Daar waren we op voorbereid (want de dag daarvoor hadden we internetJ) en trokken onze warme waterdichte kleren en schoenen aan. Zo konden we testen of we ook voor deze situatie alle benodigde spullen bij ons hadden. Op het vlot in Zweden is er ook een overkapping waar we kunnen zitten en ons eten kunnen maken. Dat hebben we gedaan en toen we het echt koud kregen zijn we sportoefeningen gaan doen om ons zelf wam te houden.

Om precies 12.00 uur waren we allemaal trots op elkaar dat we onze challenge hadden gehaald. Robin en Sera zijn meteen in een heerlijk warm bad gegaan en mijn man en ik hebben de houtkachel aan gestoken om weer lekker warm te worden. 

We weten nu precies wat we nog nodig hebben voor ons mooie avontuur in Zweden. Wanneer de vakantie toch niet door kan gaan hebben we een hele mooie dag gehad met elkaar in deze gekke tijd.