Een opgeruimd huis levert veel meer op

31 January 2020, 10:29 uur
Columns
mainImage

Ik heb van dichtbij meegemaakt dat een hele lieve vriendin van mij, nadat ze meer dan 20 jaar samen was met haar man en twee kinderen, besloot om uit elkaar te gaan. Ze heeft het me verteld toen we samen uit eten waren. Ik vond het heel fijn dat ze het met mij deelde want het speelde al langer, maar stiekem wist ik het al een beetje.

Mijn vriendin gaf aan dat ze niks liever wilde dan zo snel mogelijk samen met haar twee kinderen een nieuwe start te maken. Om dat te kunnen realiseren wilde ze het huis zo snel mogelijk verkopen maar ze vertelde me ook dat ze al langere tijd niet veel aan haar huishouden had gedaan.

Ze heeft het huis in de verkoop gezet. De mensen die het huis kwamen bezichtigen, wilden soms zelf niet meer boven om naar de slaapkamers te gaan kijken omdat ze beneden genoeg hadden gezien om te besluiten het niet te willen kopen. Ze konden niet door de rommel heen kijken en zich voorstellen dat ze zelf in dat huis konden wonen. De makelaar werd er moedeloos van en mijn vriendin ook.

Ze vroeg mij daarom haar te helpen om haar huis verkoopklaar te maken. We hebben een weekend heel hard gewerkt om het hele huis weer netjes en opgeruimd te krijgen. Veel onnodige spullen hebben we weggegooid en alvast spullen ingepakt en ergens anders opgeslagen. Ook hebben we meubels die teveel waren tijdelijk opgeslagen. Hierdoor oogde de ruimtes groter. De kapstok hebben we extra netjes gemaakt waardoor de eerste indruk bij binnenkomst de mensen positief verraste in plaats van dat ze meteen weer weg wilden.

Met de makelaar hadden we afgesproken dat hij het weekend daarna een openhuis zou organiseren. Dat deed hij maar al te graag, nu hij wist dat hij de kopers een mooi en netjes opgeruimd huis kon laten zien. Tijdens het open huis is er een heel mooi bod gedaan dat ver boven de verkoopprijs lag. Het huis is verkocht en mijn vriendin had ook nog extra geld om haar eigen nieuwe huis mooi in te kunnen richten.

Wanneer je je huis wilt gaan verkopen zorg er dan voor dat dit netjes en opgeruimd is. Dat het niet te vol staat met meubels en spullen zodat de koper een goede voorstelling kan maken hoe hij of zijn daar kan wonen. Een opgeruimd huis verkoop niet alleen sneller maar levert ook meer op.

Saskia Caminada is van beroep 'Opruimcoach'. 

Kijk ook eens op haar website