Voorburgs Dagblad | Een bedrijfsongeval....

Een bedrijfsongeval....

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Rolf van der Toorn van Van der Toorn Personenschade vertelt over belevenissen in zijn vak als letselschadespecialist. Hieronder volgt een verhaal over een bedrijfsongeval waarbij een uitzendkracht bij was betrokken.

,,Als uitzendkracht moest ik gaan werken bij een soort lopende band. Ze hadden me uitgelegd dat ik die band ook af en toe moest schoonmaken, anders kwam er teveel troep tussen te zitten en liep de boel vast. Na een week sta ik aan die band te werken en merk dat ie een beetje begint te haperen. Ik wist dat ik hem dan moest gaan schoonmaken, alleen had niemand mij verteld hoe dat precies moest. Gelukkig zag ik de oorzaak al snel zitten. Ik keek om me heen of iemand mij kon helpen maar iedereen zag er nogal gestrest uit''.

,,Ik durfde niet te vragen hoe ik dat stuk plastic eruit moest halen en was ook bang dat ik die hele band in de soep liet lopen. Ik probeerde snel het stuk plastic te pakken en eruit te trekken. Dat ging helaas niet zo soepel en die band trok zo twee van mijn vingers mee. Ik probeerde ze eruit te trekken maar ze kwamen alleen maar meer klem te zitten. Toen ben ik toch maar gaan schreeuwen''.

,,Een college probeerde de band stop te zetten, maar de stopknop weigerde ook nog eens. Toen de band eindelijk was stopgezet, waren mijn twee vingers opengebarsten.  Ik kreeg er een verbandje om en moest zelf maar naar een arts gaan. Ik mocht gelijk naar huis en hoefde ook niet meer terug te komen. Zat ik opeens thuis zonder geld en met een hand die ik niet kon gebruiken.  Op internet zag ik dat een werknemer dan  schade kan verhalen. Maar hoe pak je zoiets aan? Ik had geen idee''.

,,Een jurist van Van der Toorn Personenschade heeft toen alles voor me geregeld. Met mijn vingers is het nooit meer helemaal goed gekomen, maar met hun hulp heb ik wel een mooie schadevergoeding gekregen. Ook hebben ze me geholpen om mijn toekomst weer op de rit te krijgen''.

 


Foto: Digitaal Dagblad