Voorburgs Dagblad | De overname van installatiebedrijf Solleveld

De overname van installatiebedrijf Solleveld

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Het was 2017. De telefoon ging en er werd zoals gewoonlijk gevraagd naar Martin. Ook toen zette ik de telefoon niet zomaar door, eerst wilde ik weten waar het over ging. Er werd geheimzinnig gedaan en na dit telefonisch contact volgde er een gesprek. Allereerst moest er een geheimhoudingsverklaring worden getekend.

Blijkbaar ging het over een overname van een installatiebedrijf. Het zou gaan om Solleveld uit Voorburg. Een week later zaten we al aan tafel voor een gesprek met Hans Ruijgrok en Harry Bruintjes. Ik mocht mee om te kijken hoe zo’n gesprek in zijn werk gaat en heb enorm veel geleerd van het onderhandelingsproces. Het was een heel leuk kennismakingsgesprek en beide partijen hadden er een goed gevoel bij. Het was erg leerzaam en vooral heel erg leuk om bij een onderhandeling te zitten. Beide partijen bleken dezelfde gedachten te hebben en het gevoel was vrijwel gelijk goed.

Een aantal maanden later was daar dan eindelijk de handdruk. De klanten van Solleveld werden per 1 augustus 2018 overgenomen door Sima Installatietechniek. We hadden een informatieve brief opgesteld over de overname om de klanten van Solleveld op de hoogte te stellen van de overname. Halverwege juli kregen we 2000 brieven en die moesten voor 1 augustus op de post. Mijn tante en nichtje boden direct hulp en zijn dezelfde avond nog aan de slag gegaan.

Het bedrijf Solleveld bestaat al sinds 1966. Hans Ruijgrok heeft het 15 jaar geleden overgenomen van zijn schoonvader. Als een bedrijf al zo lang in de familie zit, komen bij  een overname niet alleen zakelijke belangen kijken. Er komen ook emoties bij en dat is waardevol om te zien. Op het moment dat alle documenten en materialen aan ons werden overhandigd, zag ik dat Hans het even zwaar had. Ik begrijp dat heel goed want ook wij werken met elkaar heel hard om kwaliteit te leveren. Daar doe je niet zonder emoties.

Hans Ruijgrok heeft zijn hulp aangeboden bij de nog lopende werken en voor vragen van klanten. Dit werkt heel prettig en zal de overgang voor de klanten probleemloos verlopen.

Dahpne


Foto: Digitaal Dagblad