Voorburgs Dagblad | 'Bouw muur om Damcentrum'

'Bouw muur om Damcentrum'

mainImage

Op het moment dat ik vanochtend voor mijn vriendin om half zes voor Valentijn ontbijt op bed wilde maken, gaat de telefoon. “Hey Bakker, ben je wakker, heb je voor mij het nummer van Trump?. We moeten een muur om het Damcentrum heen bouwen”. De gemeente is gek geworden met maatregelen die nergens op slaan””.

Ik kreeg meteen een adrenaline stoot en zei vrij hard: “Trump naar Leidschendam halen? Wat is er allemaal aan de hand?. Ok, ik ga twitteren met hem”.

Waarna mijn wakker geworden vriendin zei: ‘Doe nou eens even normaal man. houd op met je Trump. Weet je hoe laat het is? Ik ga nu toch echt ergens anders wonen. Ik ben er klaar mee”.

Kortom, een mooi begin van Valentijnsdag. Vooral om de laatste zin. In mijn beleving is heel Ondernemend Leidschendam er klaar mee. Blauwe zones in parkeergarages zouden de parkeerdruk moeten oplossen. Ook komt er in een nieuwbouwzone geen parkeergarage. De meest ludieke opmerking is dat ondernemers vinden dat de gemeente beter een muur om het Damcentrum kan laten bouwen. En er een autovrij gebied van kan maken zodat het allemaal veel rustiger wordt…

De kern van het probleem is inderdaad dat er teveel auto’s door het winkelgebied rijden. Het is de hoogste tijd om het allemaal anders te organiseren. Men is nu pakweg al tien jaar plannen aan het maken. Ook het vorige College kwam er niet uit. Het is een complex dossier. Huidig wethouder Juliette Bouw (CDA) krijgt nu alles over zich heen. In tijden van een naderende crisis is stilte ook een strategie. Even met z’n allen terug naar bladzijde 1. Wat heeft het vorige College allemaal daadwerkelijk gedaan? Hebben zij inderdaad geheime afspraken met een aannemer gemaakt? Laat die raadsenquete dan maar komen en als blijkt dat het zo is dan rest de gemeente niets anders dan aangifte te gaan doen wegens corruptie.

Huidig wethouder Juliette Bouw kan nu beter direct een ronde langs alle ondernemers gaan maken. Zoals haar collega Richard de Mos bij ‘Jensen’ deze week op televisie zei: ‘”Ik pak iedere vrijdag de fiets en ga de stad in en praten met bewoners en ondernemers. Mede daardoor ben ik de grootste partij geworden”.

De eerste afspraak voor Juliette Bouw is simpel. Ga eenmaal in de maand naar de kapper bij Leon Zuidgeestkappers op de Damlaan en zeg dan: “Goedemorgen meneer Zuidkappers, hoe is het met u….” Doet u maar een extension deze keer. Is er nog nieuws?”.

En dan de dagelijkse groente halen bij Cock van Rijn. Nou, dan ben je als wethouder de dag toch goed begonnen en kweek je vanzelf goodwill. In deze fase op het gemeentehuis blijven zitten, is listig. Want het Damcentrum lijkt momenteel op een virtueel oorlogsgebied. Veel mensen gaan 'los' op de social media.