Voorburgs Dagblad | Alles komt samen op de Julianabaan.....
mainImage

Alles komt samen op de Julianabaan.....

13 oktober 2020, 09:46 uur
Columns

Bedrijven beginnen steeds meer de waarde van jongeren in te zien. Opgroeien in een andere tijd en in een andere omgeving kan wel degelijk waarde leveren. De simpele verhouding van oud leert jong is verleden tijd. Het leerproces gaat namelijk beide kanten op. Waar jongeren opgroeien met nieuwe techniek(en) en ouderen ervaring hebben, is het natuurlijk fantastisch als dit samenkomt.  

De Julianabaan, ook wel Koningin Julianaplein genoemd, is daar op dit moment een mooi voorbeeld van. We hebben het over het project “Hypelab” wat op Vrijdag 9 Oktober door wethouder Astrid van Eekelen is geopend. Hier komen de 3 O’s van Ondernemers, Overheid en Onderwijs samen. Hbo en mbo studenten mogen een praktijkgericht project leiden waar zij retailers op de Julianabaan gaan helpen. De studenten onderzoeken nieuwe Retail technieken en leren retailers hoe zij hiermee om moeten gaan.

Studenten leren door de praktijk hoe het is om in de schoenen van de retailer te staan. Jongeren hebben veel ideeën welke zij willen implementeren. Vaak blijkt in de praktijk dat het niet zo eenvoudig is als gedacht. Door praktijkervaring op te doen en een ervaren retailer te spreken wordt het al snel duidelijk wat wel en niet kan. Velen uit mijn generatie zijn nou eenmaal eigenwijs en moeten soms met eigen ogen zien of iets wel of niet kan. Daarom is het opdoen van ervaring superbelangrijk.

Als student en jonge ondernemer ben ik alle winkeliers, die aan dergelijke projecten meedoen, zeer dankbaar. Door deze wisselwerking krijgen jongeren de mogelijkheid sneller ervaring op te doen en vinden zij sneller manieren hoe het niet moet. Hoe meer manieren je vindt hoe het niet moet, hoe dichter je bij de oplossing komt!