Voorburgs Dagblad | 'Zij gaan er jarenlang profijt van hebben'

'Zij gaan er jarenlang profijt van hebben'

mainImage
Edison Hu en Jip van Wilgen worden geflankeerd door Aljolt Elsakkers (rector Stint Maartens College), Peter Lamers (bestuursvoorzitter Spinoza Scholengroep) en Thijs Veraart (rector van het Novum Gymnasium).,

Als jongste leerling van het Sint Maartens College werd Edison Hu nauw betrokken bij het slaan van de eerste paal van de nieuwe sporthal. "Het is bijzonder om voor twee scholen op deze wijze een nieuwe gymzaal te mogen openen", zei de net twaalf jaar geworden scholier, die alle aandacht gelaten over zich heen liet komen.  

"Daarbij is het bijzonder leuk dat Edison als jongste leerling de handeling van de eerste paal deed", aldus Ajolt Elsakkers, rector van het Sint Maartens College. "Hij is het symbool van een leerling die er nog het meeste profijt van gaat hebben. Ik zei tegen hem: 'kijk nog maar even goed naar deze zandvlakte. Straks ben je hier aan het gymen en je examen aan het maken. Maar jij was er bij toen het nog een braakliggend terrein was". 

Namens Novum had leerling Jip van Wilgen de eer om bij het slaan van de eerste paal aanwezig te zijn en mee te helpen bij deze handeling. Hij heeft dan ook de naam voor de nieuwe hal bedacht, namelijk de Novum- Maartenshal. "Hoe ik op deze naam kwam? Het gaat om leerlingen van het Sint Maartens College en Novum. Ik kwam op het idee om 'Sint' om te ruilen voor Novum. Toen kwam er dus deze naam uit", aldus de 11-jarige scholier. 


Door: Bart Bakker | Foto: Ap de Heus