Voorburgs Dagblad | Woning verkoopster vertelt haar verhaal

Woning verkoopster vertelt haar verhaal

mainImage
De fraaie wijk Bosweide

Onder de opdrachtgevers van Reichman & Rommelaar bevinden zich ook vastgoedbeleggers. Zo heeft Mevr. Kragt in 2015 op een prachtige locatie in Bosweide (Ypenburg), een half-vrijstaande villa met 5 slaapkamers en 2 badkamers met garage gekocht. Zij kwam in contact met Reichman & Rommelaar en gaf in 2015 de opdracht de woning te gaan verhuren. De verhuur, uitgevoerd door de professionele verhuur afdeling van Reichman & Rommelaar was binnen enkele weken een feit. De woning werd verhuurd aan een Expat (een werknemer van een Internationale organisatie) waarvan de kinderen naar de Britse School in Leidschenveen zouden gaan.  

Belangrijk voor Mevr. Kragt was daarbij dat R&R goede contacten heeft met Relocation bureaus, vrijwel alle Internationale organisaties en Ambassades in Den Haag en daaromheen, welke continue woonruimte nodig hebben voor hun employees.

Al meer dan 40 jaar verzorgt Makelaarskantoor Reichman & Rommelaar deze Internationale verhuur en heeft daarvoor een aparte gespecialiseerde verhuur afdeling. Een partner/leverancier van deze “Internationals” wordt je natuurlijk niet omdat je de Engelse taal beheerst, of omdat je het als een aanvulling ziet op je makelaarsactiviteiten; je bent het door je reputatie en door je track record.

Toen in de zomer van 2019 de huurder aangaf te gaan verhuizen naar het buitenland, vroeg de opdrachtgever ons advies. Er is toen besloten de woning te huur én te koop aan te bieden. Juist omdat er een zeer gezonde verkoopmarkt heerst, kan een belegger zijn rendement aanzienlijk verbeteren in een goede verkoopmarkt, met een onverwacht mooie verkoopopbrengst. Maar er zijn natuurlijk meer zaken die het succes aantrekken, uiteraard hielp het in dit geval dat het een duurzame woning was met een energielabel A, zonder gasaansluiting en met aansluiting op stadsverwarming.

Het huis stond na vertrek van huurders leeg, waardoor de woning er iets minder aantrekkelijk uitzag. Gelukkig pakte Mevr. Kragt (de opdrachtgeefster) de adviezen van Reichman & Rommelaar goed op en binnen een paar weken had zij het huis grotendeels laten schilderen, hierdoor zag het er weer nieuw uit en het rook ook weer lekker fris, maar misschien wel het allerbelangrijkste, zij had een aantal ruimtes zoals de living, keuken, hoofdslaapkamer en tuin ingericht op een zeer neutrale en aantrekkelijke wijze. In de makelaardij noemen we dat verkoop styling, er zijn bedrijven die je daarvoor kunt inschakelen, ook daar werkt Reichman & Rommelaar mee samen. Een opdrachtgever zoals Mevr. Kragt in dit geval, kon dat ook prima zelf doen.

De woning werd professioneel gefotografeerd en ook werden er plattegronden en een meetrapport opgemaakt voor een complete presentatie. Het huis werd in augustus te koop gezet en over de vraagprijs was goed nagedacht. Vooraf gegaan door een gedegen onderzoek, zoals dat bij R&R gaat. Plaatsing op Funda leverde direct meerdere bezichtigingen op en binnen 2 weken werd de woning verkocht, ruim boven de vraagprijs!

Bent u ook een gemotiveerde verkoper en bereid dat extra stapje te zetten in de presentatie?

Bij Reichman en Rommelaar adviseren ze u daar graag over en waar gewenst nemen zij u alles uit handen. Ook als het verkooptraject al is ingezet maar nog niet het gewenste resultaat heeft opgeleverd, geven zij u graag een second opinion.

Bij Makelaarskantoor Reichman & Rommelaar zijn ze er klaar voor!

 


Door: Reichman en Rommelaar | Foto: Reichman en Rommelaar