Voorburgs Dagblad | Veel belangstelling subsidie voor woningen

Veel belangstelling subsidie voor woningen

mainImage

Er is in Leidschendam- Voorburg veel animo voor de subsidiepot voor de aanleg van groene daken en woningisolatie. In totaal heeft de gemeente Leidschendam-Voorburg € 150.000,- aan subsidie verstrekt. Met 170 aanvragen is het subsidieplafond bereikt. Een nieuwe aanvraag indienen is op dit moment niet meer mogelijk. Wethouder duurzaamheid Astrid van Eekelen: “Mooi om te zien dat de subsidie inwoners heeft gestimuleerd om stappen te zetten in het besparen van energie. Zo werken we samen aan een klimaatbestendige gemeente.”

Sinds 1 april konden inwoners en VVE’s subsidie aanvragen voor het isoleren van hun huis of het aanleggen van een groen dak. Isoleren zorgt voor een lagere energierekening en maakt onze gemeente stap voor stap klaar voor de energietransitie.

Extra middelen

Met de hoeveelheid aanvragen is het beschikbare budget uitgegeven. Vanwege het succes zoekt het college naar extra middelen om opnieuw een subsidiebedrag vrij te maken. Mocht het weer mogelijk worden subsidie aan te vragen, dan informeren wij u via de website van de gemeente:www.lv.nl/gemeentelijke-subsidie-groen-dak-en-isolatie.