Voorburgs Dagblad | Thijs Veraart:'Mooi dat scholen samenwerken'

Thijs Veraart:'Mooi dat scholen samenwerken'

mainImage
Thijs Veraart, rector Gymnasium Novum, is blij met de samenwerking met het Sint Maartens College. Hij is dan ook rector op het 'Maartens' geweest.

Voor Thijs Veraart was het slaan van de eerste paal van de nieuwe sporthal ook persoonlijk een bijzonder moment. De huidige rector van het Novum bekleedde dezelfde functie ook op het Sint Maartens College. "Hoe mooi is het dan als de leerlingen van beide scholen van deze hal gebruik gaan maken ?", reageert hij. "Ik sta hier echt met een blij gevoel. Het duurde vooral voor Novum een hele tijd voordat het uiteindelijk zover was. Voor het 'Maartens' was het best even slikken toen het hele plan er kwam, maar we hebben er goed over gesproken. Het is mooi dat we op deze wijze kunnen samenwerken. Het Novum heeft zo'n dertien jaar zonder een eigen gymzaal gezeten. Die tijd is met de komst van deze hal nu eindelijk voorbij".

"Het wordt een multifunctionele hal", vervolgt Thijs Veraart. "In de herfst- en de wintermaanden worden er gymlessen gegeven. In het voorjaar worden er centrale examens afgenomen. Voor onze leerlingen is de hal amper vijf minuten lopen. Ook dat is een groot voordeel. De gymdocenten hebben bedongen dat er goede materialen komen. Dit is eveneens een verbetering dan wat ze nu tot hun beschikking hebben".    


Door: Bart Bakker | Foto: Ap de Heus