Voorburgs Dagblad | Politieke vragen over nieuwbouw Burg.Feithplein

Politieke vragen over nieuwbouw Burg.Feithplein

mainImage
Er gaat nieuwbouw komen vlakbij het Kon.Jul. Plein in Voorburg. (Stockfoto).

Is alles wel goed afgekaderd bij het nieuwbouwproject aan het Burg. Feithplein in Voorburg? Deze vraag wordt steeds actueler. GroenLinks-raadslid Natahlie Reijnders heeft vanuit de lokale pers vernomen dat er aan het Burg. Feithplein in Voorburg een klein complex van 35 sociale woningen gebouwd gaat worden en door beleggers wordt verhuurd. "Echter stond daarbij dat de enige eis was om te kwalificeren voor sociale huurwoning, was dat de huurprijs onder de liberalisatiegrens ligt", aldus Rijnders. "Wij hebben aan de wethouder hier dan ook de volgende vragen over:

1. Wie bepaalt wie in aanmerking komt voor de woningen? Kan het zijn dat je 5 jaar op staat ingeschreven op een wachtlijst en dat je om in aanmerking te komen voor deze woningen op hele andere eisen wordt beoordeeld?

2. Gaan deze woningen en beleggers ook gehouden worden aan dezelfde afspraken inzake armoedebestrijding, duurzaamheid enzovoorts die wij hebben afgesproken in het pas afgesloten prestatieakkoord met de woningbouwverenigingen.

3. Hebben wij zicht op wat voor woningen er gebouwd gaan worden of komen straks 35 studio appartementen met een huur van €720,- terwijl wij eigenlijk woningen nodig hebben voor jonge gezinnen?

4. Kunnen de huurders de Huurcommissie inschakelen bij onenigheid tussen huurder en verhuurder?

5. Geldt voor deze woningen ook het puntensysteem?


6. Geldt voor deze woningen ook de maximale jaarlijks huurverhoging?
Met vriendelijke groet,
Natalie Reijnders


Foto: Digitaal Dagblad