Voorburgs Dagblad | Ook in Ldam-Vbg plafond aan huurverhogingen

Ook in Ldam-Vbg plafond aan huurverhogingen

mainImage
Huurder moeten door nieuwe maatregelen meer lucht gaan krijgen.

Er komen maatregelen om de ook in Leidschendam- Voorburg overspannen huurmarkt een halt toe te roepen. Ook in deze gemeente worden huren stelselmatig omhoog geschroefd. Verhuurders van vrijesectorwoningen kunnen nu niet meer naar eigen inzicht de huur verhogen. Verantwoordelijk minister Kajsa Ollongren komt met een plafond op de jaarlijkse huurverhoging. De beperking maakt deel uit van een pakket maatregelen dat starters en middeninkomens meer kansen moet bieden op de overspannen woningmarkt. Dit meldt het Financieel Dagblad. 

Het zal de huurders in Leidschendam-Voorburg meer lucht geven en er voor zorgen dat de huren terug gaan naar een normaler prijsniveau. Door de enorme woningkrapte in de gemeente, waren de huren de afgelopen jaren enorm gestegen. 

 'Ik besef dat dit een ingrijpende maatregel is', schrijft de minister van Binnenlandse Zaken in een brief aan de Tweede Kamer. 'De huidige historische krapte op de woningmarkt in combinatie met een te verwachten economische crisis vraagt echter ook om uitzonderlijke maatregelen".