Voorburgs Dagblad | Nieuwe Hoogvliet in Huygenskwartier

Nieuwe Hoogvliet in Huygenskwartier

mainImage
Bram Loggers en Rob Waaijer bij de ondertekening

Nu op 14 oktober 2019 de overeenkomst voor de herontwikkeling van Herenstraat 42 met de gemeente Leidschendam Voorburg is getekend, zijn de afspraken voor de nieuwe Hoogvliet supermarkt geformaliseerd. Onlangs hebben Bram Loggers van Hoogvliet Beheer en Rob Waaijer van Waaijer Projectrealisatie een ontwikkelovereenkomst getekend voor de realisatie van circa 2.000 m2 BVO supermarkt en 70 ondergrondse parkeerplaatsen in het nieuwe centrumplan Huygenskwartier Voorburg. 

Rob Waaijer: ”Hoogvliet had behoefte aan een grotere gelijkvloerse supermarkt. Dit was niet mogelijk op de huidige supermarktlocatie. Omdat de gemeente het pand Herenstraat 42 niet langer als servicekantoor in gebruik had, hebben wij samen met Hoogvliet Beheer en RPHS+ architecten een integraal plan gemaakt, door de huidige locatie van de Hoogvliet supermarkt in de planvorming te betrekken. Het plan bestaat uit een grotere Hoogvliet supermarkt, dertig vrije sector woningen en circa 100 ondergrondse parkeerplaatsen ten behoeve van de bewoners van de nieuwe woningen, de bezoekers van Hoogvliet supermarkt en het winkelgebied Huygenskwartier”.

Bram Loggers: “Wij zijn blij dat de gemeente Leidschendam Voorburg en Waaijer Projectrealisatie deze stap nu zetten. Het plan van RPHS+ voorziet uitstekend in onze wens het Huygenskwartier, mede via een nieuwe Hoogvliet Supermarkt, nieuw leven in te blazen. Een blijvend levendig gebied ontwikkelen, waar je goed kunt komen, kunt parkeren, gaat winkelen en ook kunt wonen. We investeren daar graag in. Dat is duurzaam en ook sociaal. De nieuwe supermarkt gaat prachtig worden, we gaan er onze bestaande en nieuwe klanten graag verwelkomen.”

De bouw van het centrumplan Huygenskwartier start eind 2020/begin 2021 en wordt in twee fasen gerealiseerd. De 1e fase (parkeergarage, supermarkt en woningen) is voorzien op de locatie Herenstraat 42 zodat de huidige supermarkt open blijft. Na voltooiing van de 1e fase verhuist Hoogvliet naar de nieuw supermarkt en start de 2e fase (parkeergarage en woningen) op de voormalige Hoogvliet locatie. De bouwtijd bedraagt naar schatting twee jaar.