Voorburgs Dagblad | Nieuwbouw Veurs Voorburg in vierde kwartaal 2020

Nieuwbouw Veurs Voorburg in vierde kwartaal 2020

mainImage
De directeuren Korneel van den Bulk (links) en Remco Hulsbergen (rechts) staan aan de vooravond van een belangrijk jaar met Veurs Voorburg als het gaat om de nieuwbouw.

De nieuwbouw van Veurs Voorburg is bedoeld voor maximaal 400 leerlingen en wordt gerealiseerd aan de Delflandlaan bij de Rijnlandlaan in Voorburg. "Het gebouw kent een bruto vloeroppervlakte van bijna 4400 vierkante meter", schrijft wethouder Juliette Bouw in een brief aan de gemeenteraad. "Het gebouw bestaat uit les- en praktijklokalen en een gymnastieklokaal. Als praktijkruimte wordt tevens een buurtrestaurant ingericht. Het gebouw telt een drietal verdiepingen. De start van de bouw staat gepland in het vierde kwartaal 2020 en de ingebruikname in het eerste kwartaal 2022. Veurs Voorburg komt voor een deel op de bestaande locatie van kinderdagverblijf Pinkeltje. De school is daarom afhankelijk van het gereed komen van het nieuwe onderkomen van het kinderdagverblijf". 

De gemeenteraad heeft op 23 januari 2018 het stedenbouwkundig plan Rijnlandlaan vastgesteld. In het plan staat waar de sociale woningbouw (48 appartementen), het kinderdagverblijf Pinkeltje en Veurs Voorburg gebouwd worden. Samen met de betrokken partijen woningcorporaties Vidomes en WoonInvest, Spinoza Scholengroep (Veurs Voorburg) en Stichting Vlietkinderen (kinderdagopvang Pinkeltje) is dit plan verder uitgewerkt


Foto: Voorburgs Dagblad