Voorburgs Dagblad | 'Komende jaren worden minder huizen opgeleverd'

'Komende jaren worden minder huizen opgeleverd'

mainImage
Carola de Groot (links) samen met Benedikte Zijlstra, mede initiatiefneemster van het Vastgoed Debat en voorzitter van het MKB.

Op een moment dat er in Leidschendam- Voorburg bijna een woningcrisis op uitbreken staat, komt Wooneconoom Carola de Groot Rabobank met een interessante column waar andere media als De Telegraaf aandacht aanbesteedde.

"De Nederlandse woningmarkt is ziek. Helaas valt de woningmarkt niet zo 1, 2, 3 te genezen vanwege alle problemen in de bouw. Naast het aanjagen van de nieuwbouw is aanvullend beleid nodig én vooral ook een lange adem. Versnellen lijkt echter lastig", schrijft de Rabobank Econoom onder andere. "Want de bouwsector gaat gebukt onder grote problemen waaronder een tekort aan grond en bouwvakkers, om van de stikstofuitspraak nog maar te zwijgen. Het aantal verleende nieuwbouwvergunningen daalt dan ook al een jaar. In de eerste tien maanden van 2019 bleef de vergunningenteller steken op krap 57.300, bijna 13.000 minder dan het jaar ervoor. Dit betekent ook dat de komende jaren nog minder nieuwe huizen worden opgeleverd".

Lees de hele column via deze link

Naar aanleiding van het Meijs & Alink Vastgoed Debat zijn achter de schermen de voorbereidingen aan de gang om een branchevereniging Haaglanden op te richten. "We willen ons juist hard maken om het traject van vergunningen bij gemeenten sneller te laten verlopen", reageert initiatiefneemster Benedikte Zijlstra, die samen met Bart Bakker het debat organiseerde. 


Door: Bart Bakker | Foto: Voorburgs Dagblad