Voorburgs Dagblad | Isolatie en groen dak met subsidie van gemeente

Isolatie en groen dak met subsidie van gemeente

mainImage

Vanaf woensdag 1 april kunnen woningeigenaren en VvE’s in Leidschendam-Voorburg bij de gemeente subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning en het aanleggen van een groen dak. De gemeente stelt hiervoor in totaal €150.000 subsidie beschikbaar.

Het aanvragen van de subsidie kan vanaf 1 april 9.00 uur via www.lv.nl/duurzaamworden. De subsidie bedraagt 20% van de totale kosten die geïnvesteerd zijn in het isoleren van de vloer, wanden of het dak, en 25% van de totaal geïnvesteerde kosten van de aanleg van een groen dak. Er kan alleen subsidie worden aangevraagd voor werkzaamheden die nog niet zijn uitgevoerd. Meer informatie en alle voorwaarden staan op genoemde website.

Aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Iedereen die een aanvraag doet, ontvangt binnen acht weken antwoord. Deze termijn kan de gemeente met vier weken verlengen. Als het totaal beschikbare bedrag van € 150.000 is bereikt, sluit het aanvraagformulier en maakt de gemeente dit bekend op de website.

Naast de subsidie van de gemeente kunnen woningeigenaren ook bij het Rijk subsidie aanvragen voor het verduurzamen van hun huis. Dat mag voor dezelfde voorzieningen zijn, de subsidies kunnen dus ‘gestapeld’ worden. Meer informatie staat op de website voor de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland: www.rvo.nl/seeh.


Door: Gemeente Leidschendam-Voorburg