Voorburgs Dagblad | Illegale verhuur in Ldam-Vbg aanpakken?

Illegale verhuur in Ldam-Vbg aanpakken?

mainImage
Minder hypotheekaanvragen voor woningkoop

Airbnb gaat beter samenwerken met gemeenten. Dat heeft Nathan Blecharczyk, medeoprichter van het Amerikaanse bedrijf, bekendgemaakt. De Haagse wethouder Martijn Balster is blij met de aankondiging, maar wil dat het bedrijf meer stappen neemt. 'Het is goed dat Airbnb meer stappen wil zetten om de overlast terug te dringen, maar uiteindelijk draait het om de handhaving van de regels.' Dit meldt Omroep West,

Omroep West vermeldt verder: "Een aantal van de maatregelen die Airbnb heeft aangekondigd, zijn de komst van een overlastmeldlijn, het verwijderen van advertenties van illegale verhuurders en het innen van toeristenbelasting. 'Het is een mooie beweging', reageert Balster op de plannen van het Amerikaanse bedrijf. 'Het helpt ons om beter inzicht te krijgen in wie zijn woning nu verhuurd, want dat is voor ons heel lastig".

Het is opvallend dat het rondom de illegale verhuur in Leidschendam-Voorburg, dat steeds vaker voorkomt, stil blijft als het gaat om maatregelen vanuit de gemeente. In sommige wijken is de illegale verhuur dusdanig aan het toenemen waardoor er overlast voor de buren ontstaat. Volgens ingewijden wordt het daarom de hoogste tijd dat het College maatregelen gaat nemen. 


Foto: Digitaal Dagblad