Voorburgs Dagblad | Huizen of grote kroeg op locatie van de kerk?

Huizen of grote kroeg op locatie van de kerk?

mainImage
De Onze Lieve Vrouwe Kerk op een ansichtkaart zoals die gisteravond tijdens een bijeenkomst voor omwonenden werd verspreid.

In onze vaste rubriek ‘De Stelling van de Dag’ geeft onze redactie de lezers de gelegenheid om te reageren op de toekomst van de Onze Lieve Vrouwe Kerk aan de Laan van Nieuw Oosteinde 1 in Voorburg. Er waren gisteravond veel omwonenden, ondernemers en politici aanwezig tijdens een bijeenkomst over de toekomst van het monumentale pand.

“Het volledig slopen van de kerk is een serieuze optie. Of het nu wel of geen Rijksmonument is. Wat moet je verder met zo’n pand? Er moeten honderdduizenden euro’s komen voor renovatie”, zei bijvoorbeeld een voormalig raadslid. “Het beste is dan om meteen huizen te gaan bouwen. Daar is in Leidschendam-Voorburg een enorme behoefte aan”.

“Horeca wordt volgens ingewijden over de herbestemming nog niet toegestaan. Toch liggen hier kansen. Waarom per sé een combinatie van wonen en werken? Maak er een fraai hotel of een grote kroeg voor jongeren van”, zei een horeca-ondernemer. “We willen er best mee aan de slag. Het geld hebben we”.

Wat is uw mening? Plaats een bericht op de Facebook-pagina van Voorburgs Dagblad bij 'Stelling van de Dag'


Foto: Voorburgs Dagblad