Voorburgs Dagblad | Herbestemming Schakenbosch getekend

Herbestemming Schakenbosch getekend

mainImage
Jan Willem Rouwendal

Op maandag 21 oktober hebben wethouder Jan-Willem Rouwendal, Pieter Kal van Kondor Wessels Projecten en Hans Broekman namens MeyerBergman Erfgoed, de anterieure overeenkomst voor de herbestemming van de voormalige GGZ-locatie Schakenbosch ondertekend. In de anterieure overeenkomst staan onder meer programmatische en ruimtelijke afspraken tussen de gemeente en Schakenbosch B.V. over de ontwikkeling van Landgoed Voorlei, inclusief financiën. Met de ondertekening van de anterieure overeenkomst kan een belangrijke stap gezet worden in het planproces: het wijzigen van het bestemmingsplan die de ontwikkeling van nieuwe woningen, realisatie van zorgvoorzieningen en aanleg van het Landgoed mogelijk maakt.

Wethouder Rouwendal: “Met deze anterieure overeenkomst zetten we weer een stap om te komen tot een mooie nieuwe woonlocatie in een groene en parkachtige omgeving die ook toegankelijk blijft voor de omgeving.”

Hans Broekman, directeur Schakenbosch B.V.: ‘Wij zijn heel trots op de plannen zoals die er nu liggen. Met het vastleggen van onze gezamenlijke ambities in deze overeenkomst, komt de realisatie van die plannen weer dichterbij.”


Door: Gemeente Leidschendam- Voorburg | Foto: Ap de Heus