Voorburgs Dagblad | Extra investeringskrediet voor Veurs Voorburg

Extra investeringskrediet voor Veurs Voorburg

mainImage
Korneel van den Bulck (links) en Remco Hulsbergen (rechts) zijn blij met de toekenning van het extra investeringskrediet.

Alsof de volgende ronde van de Champions League was bereikt. Zo omhelsden de beide schooldirecteuren Korneel van den Bulck en Remco Hulsbergen elkaar vanochtend bij de koffieautomaat in Veurs Voorburg. Hun vreugde was een direct gevolg van het positieve besluit gisteravond van de commissie 'Omgeving' om het bestaande investeringskrediet voor de nieuwbouw van Veurs Voorburg met € 2.475.000,- te verhogen. De gemeenteraad kan als bevoegd bestuursorgaan nu het extra krediet beschikbaar stellen. Door de positieve besluitvorming van de commissie gaat het voorstel als hamerstuk naar de komende raadsvergadering. 

"Een positieve ontwikkeling", reageert Korneel van den Bulck. "Niets kan de nieuwbouw van Veurs Voorburg aan de Delflandlaan tegenhouden. Dit geeft een mooi en voldaan gevoel". 

"Dit is toch wel een heel bijzonder moment", aldus Remco Hulsbergen. "Sinds ik vijf jaar geleden aantrad, was de nieuwbouw meteen een belangrijk project. Nu gaat het eindelijk gebeuren. Ik ben blij dat mijn vertrouwen in de het College, de commissie- en raadsleden is uitgekomen om het extra investeringskrediet toe te kennen. Een belangrijk en grote stap voor het VMBO-onderwijs in Leidschendam-Voorburg en onmliggende gemeenten, want er zitten ook veel leerlingen uit Den Haag, Rijswijk en Pijnacker-Nootdorp op onze school". 


Door: Bart Bakker | Foto: Voorburgs Dagblad