Voorburgs Dagblad | Enorme belangstelling voor Vastgoed Debat

Enorme belangstelling voor Vastgoed Debat

mainImage
Benedikte Zijlstra en Bart Bakker organiseren een groots opgezet Vastgoed Debat waarbij diverse aspecten uit de woningbouw aan bod komen uit Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk en Zoetermeer.

In samenwerking met Digitaal Dagblad & Bakker Communicatie organiseert Meijs & Alink NVM Makelaardij en Consultancy op woensdag 27 november 2019 om 16.00 uur in het Veur Theater aan de Damlaan nummer 44 in Leidschendam het tweede grootst opgezette Meijs & Alink Vastgoed Debat. Ditmaal is een theater afgehuurd. De eerste editie was vorig jaar een dermate succes dat er een ‘Denk-Tank’ met vakspecialisten is ontstaan. De Rabobank is maatschappelijk partner van het debat. 

"Door middel van dit debat staan we stil bij de laatste ontwikkelingen in de woningmarkt in Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Zoetermeer en Den Haag", aldus debatorganisator en journalist Bart Bakker. "Zoals men inmiddels uit de media heeft begrepen, is er een groot tekort aan woningen. Vanuit maatschappelijk oogpunt wil Meijs & Alink NVM Makelaardij en Consultancy door middel van dit debat hier uitvoerig aandacht aan schenken. Voorburgs- Rijswijks- Zoetermeers Dagblad en Dagblad070 zijn mediapartner van het debat. De Rabobank geeft alle steun. Hier zijn we uiteraard bijzonder blij mee. Het hele debat wordt ook hierdoor naar een nog hoger niveau getild". 

Specialisten

"Diverse specialisten zullen over uitdagingen in de huizenmarkt in Haaglanden gaan debatteren. Welke oplossingen zijn nodig om in de toekomst iedereen een (betaalbare) woning te garanderen? De genodigden zijn specialisten uit de woningbranche, ondernemers uit de lokale gemeenschap, leden van het College en vertegenwoordigers uit de politiek", zegt Benedikte Zijlstra. 

Signaal

"Er is enorm veel belangstelling voor het debat", aldus Bart Bakker. "Van alle beschikbare plaatsen in het Veur Theater zijn al meer dan de helft gereserveerd in de twee weken dat we met de organisatie bezig zijn. We zijn in een recordtempo hard op weg naar een uitverkocht theater. Het is een duidelijk signaal dat de woningbouw in al zijn facetten leeft en dat er grote zorgen zijn". 

Thema’s

"Het groot tekort aan woningen voor jongeren en ouderen is bijvoorbeeld een belangrijk thema van ons debat", aldus Benedikte Zijlstra.  "Ook komen lokale thema’s aan de orde als de komst van woningbouw in de Binckhorst in Den Haag, de sociale woningbouw, de winkelgebieden, de diverse nieuwbouwwijken en industrieterreinen. Andere thema’s zijn de transformatie van bepaalde gebieden in Leidschendam-Voorburg, Rijswijk en Zoetermeer. Tevens wordt er gekeken naar de groei van Den Haag en de gevolgen voor de randgemeenten".

De politiek krijgt eveneens een rol tijdens het Vastgoed Debat. "Per fractie is het mogelijk om iemand af te vaardigen die als debater op het podium aan het debat deelneemt als het gaat om de thema’s uit zijn stad, in dit geval Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk en Zoetermeer", legt Bart Bakker uit. "Voor hen is dit een unieke kans om hun visie kenbaar te maken. Het is de eerste keer dat er op zo'n grootschalige wijze een Vastgoed Debat wordt gehouden". 

Het debat wordt kort na de bijeenkomst uitgezonden op de social media kanalen van Voorburgs- Rijswijks- Zoetermeers Dagblad en Dagblad070.

Geinteresseerden om het Vastgoed Debat gratis bij te wonen kunnen zich opgeven [email protected] waarna de organisatie hun verzoek in behandeling neemt. "We zien onze gasten graag bij het Meijs & Alink Vastgoed Debat en de aangrenzende netwerkborrel op woensdag 27 november", zegt Benedikte Zijlstra. "De inloop is vanaf 16.00 uur, het debat begint om 16.30 uur, de netwerkborrel om 18.30 uur. Het belooft een mooi evenement te worden". 

"We adviseren iedereen die interesse heeft om het Vastgoed Debat bij te wonen om op korte termijn te reageren, want de verwachting is dat de honderd plekken in het Veur Theater voor de gasten snel zijn vergeven", besluit Bart Bakker. 

 


Foto: Digfitaal Dagblad