Voorburgs Dagblad | Bewoners Veursestraatweg vergeten?

Bewoners Veursestraatweg vergeten?

mainImage
Peter van Dolen

In het gebied van de doorontwikkeling Schakenbosch wonen nog diverse inwoners van Leidschendam-Voorburg. Deze huurders wonen in de 6 huurhuizen van eigenaar Schakenbosch BV. Deze woningen worden al meer dan 25 jaar summier of in het geheel niet onderhouden door de diverse verhuurders. In de plannen staan 5 van de 6 huurwoningen goed ingetekend. Een woning langs de Veursestraatweg is niet zichtbaar in de plankaart. Raadslid Peter van Dolen (D66) springt daarom op de barricaden. 

Huizen Lijtweg 3 en 5 zijn wel zichtbaar op de plankaart, maar als 2 afzonderlijke woningen in plaats van de 2- onder-1-kap woning die het nu is. In de gesprekken met de ontwikkelmaatschappij kregen de bewoners het gevoel dat de bal een beetje bij hen werd gelegd. Hen werd gezegd dat zij in de nieuwe plannen hun huis zouden moeten verlaten en daar alvast over konden gaan nadenken.

D66 heeft daarom de volgende vragen aan de wethouder gesteld.
1. Is de gemeente bekend dat enkele bewoners van dit gebied in de plannen van de ontwikkelaar mogelijk niet zijn meegenomen?

2. Welke garantie gaat de gemeente bieden aan deze bewoners zodat ze straks niet zomaar opeens op straat komen te staan?

3. Op welke wijze kan de gemeente er zorg voor dragen dat deze bewoners niet opeens heel veel meer moeten gaan betalen. 

4. Op welke wijze gaat de gemeente de contacten met de bewoners van Lijtweg 3 en 5 onderhouden om hen consequent en goed te informeren?