Voorburgs Dagblad | 'Benedikte Zijlstra was verbindende factor'

'Benedikte Zijlstra was verbindende factor'

mainImage
De voormalig pastoor en Benedikte Zijlstra kijken toe hoe Marnix Norder een overeenkomst tekent met betrekking tot de Onze Lieve Vrouwe Kerk.

Marnix Norder roemde gisteren in zijn speech, vanaf het altaar voor zo'n paar honderd belangstellenden in de Onze Lieve Vrouwe Kerk, makelaar Benedikte Zijlstra als de verbindende factor. “Zij heeft de partijen bij elkaar gebracht, waardoor we hier nu staan om de (ontwikkel)mogelijkheden voor deze leegstaande kerk te onderzoeken”, zei de voormalig wethouder van Den Haag.

"Ik doe op deze wijze graag iets terug voor de lokale gemeenschap", legt Benedikte Zijlstra uit. "Het gaat hier om een Rijksmonument waar we na al die jaren in Leidschendam- Voorburg eindelijk eens iets moeten gaan doen. Ik ben daarom ook reuze benieuwd hoe dit proces gaat verlopen". 

De lokaal bekende kerk aan de Laan van Nieuw Oosteinde 1 in Voorburg, de Onze Lieve Vrouwe ten Hemel-opneming kerk, staat alweer sinds december 2007 leeg. Er zijn meerdere keren ideeën geweest voor het herbestemmen van de kerk, maar zonder resultaat.

“Steenvlinder is sociale-maatschappelijk projectontwikkelaar die onder andere met zelfbouw het verschil wil maken, ”, aldus Marnix Norder. “Als mensen zelf bepalen hoe ze wonen, levert dat bewoners op die betrokken zijn bij hun huis, de buurt, stad én de samenleving. Daarom zetten wij ons in voor woningen waar mensen zélf de regie nemen”.

Opvallend detail is dat Steenvlinder door de hele regio werkt, maar in Voorburg is gehuisvest. Ten aanzien van de Onze Lieve Vrouwe Kerk spelen zij dus een ‘thuiswedstrijd’


Door: Bart Bakker | Foto: Voorburgs Dagblad