Voorburgs Dagblad | Zwarte Piet in zijn huidige vorm onder druk

Zwarte Piet in zijn huidige vorm onder druk

mainImage
Vooralsnog zal Zwarte Piet zich op deze wijze in Leidschendam-Voorburg blijven voortbewegen.

Blijft Zwarte Piet in Leidschendam- Voorburg in zijn huidige vorm bestaan? De discussie wordt steeds actueler nu de Haagse gemeenteraad heeft besloten om alles uit de kast te halen om Zwarte Piet te ontdoen van kenmerken als kroeshaar, dikke rode lippen, page-kleding en een zwarte kleur. De gemeente kan overigens (nog) niets eisen van de organisatoren, maar kan wel een nadrukkelijk verzoek neerleggen. Met 24 voor en 21 tegen werd in Den Haag een motie van GroenLinks aangenomen, waarbij wethouder Bert van Alphen volgens De Telegraaf aangaf de landelijke trend te volgen.

Peter Boelhouwer, bekend van de Vlietdagen in Leidschendam- Voorburg, voelt zich als organisator van de Sinterklaas-intocht in Den Haag onder druk gezet. "We kunnen niet in een paar weken alles omgooien", zegt hij in De Telegraaf. Iedereen doet dit met zoveel liefde en inzet. Dit is niet eerlijk".

Het is nu wachten of de discussie zich in Leidschendam- Voorburg voortzet en of GroenLinks hier een soortgelijke motie gaat indienen.


Door: Bart Bakker | Foto: Pixabay