Voorburgs Dagblad | Winnaars van de Vliet Awards

Winnaars van de Vliet Awards

mainImage
Een toost op alle prijswinnaars.

Er is gisteravond door de gemeente Leidschendam- Voorburg een aantal prijzen genaamd de Vliet Awards uitgereikt. "Alle winnaars van harte gefeliciteerd met je Vliet Award 2019. Leidschendam-Voorburg is apetrots op jullie. Wat een toppers", laat de gemeente weten. 

Voetbalster Deau den Turk van RKAVV is gisteravond Sporttalent van het jaar geworden. Zij maakte officieel haar debuut in het Nederlands Elftal tegen de VS. "Wat een topprestatie", was de reactie van wethouder Jan Willem Rouwendal. 

Shirley Lopulisa heeft bij Reakt de sport helemaal ontdekt, ondanks soms lastige persoonlijke omstandigheden. Een voorbeeld voor anderen. Daarom krijgt zij de Vliet Award Onbeperkte Topper Sport.

De winnaar ‘Jonge Vrijwilliger 2019’ is Nikki Albers geworden. Zij is assistent-zweminstructrice voor leerlingen van 4 t/m 17 jaar. "Mensen omschrijven haar als een positief, energiek en betrokken persoon", meldt de gemeente. 

Jim Sabiran heeft de prijs ‘Individuele Vrijwilliger 2019’ gewonnen. "Jim zet zich elke dag met hart en ziel in voor de Voedselbank. Hij zorgt er onder andere voor dat er genoeg voedsel wordt opgehaald om uit te kunnen delen. Echt een topper", zijn de lovende woorden over hem.

Koen Bijen van HCKZ mag zich ‘Sporter van het jaar’ noemen. Hij maakte twee goals in de derby tijdens de Hoofdklasse Heren Hockey. Niet alleen dat, want op het EK Hockey in Valencia heeft hij met Jong Oranje brons behaald.

VanVelsen Rally werd het ‘Sportteam van het jaar’. In 2019 reden zij twee offroad rally’s met als beste resultaat vierde in de Africa Eco Race.

Met veertig vrijwilligers waakt de Reddingsbrigade Leidschendam-Voorburg onder andere in de zomer over de veiligheid op Vlietland. Zij zijn verkozen tot ‘Vrijwilligersorganisatie van 2019’.