Voorburgs Dagblad | Wethouders voor de klas

Wethouders voor de klas

mainImage
Julliete Bouw (links) in actie voor de Week van Respect

Van 1 tot en met 8 november is het de Week van het Respect. Natuurlijk is respect iets van iedere dag, maar tijdens de Week van Respect staat het vol in de schijnwerpers: respect voor jezelf, elkaar en de omgeving waarin je leeft. Scholen stimuleren jongeren met speciaal lesmateriaal, gastlessen en activiteiten om ook zélf bij te dragen aan een samenleving waarin iedereen meedoet en zich thuis voelt.

Ook Leidschendam-Voorburg maakt daar werk van. Het College onderschrijft het belang van deze week, en levert een actieve bijdrage. Zo gaf wethouder Bouw vandaag een gastles op het Schakenbosch College, en deed wethouder Rouwendal dat bij de Zonnewijzer in Leidschendam. Wethouder Van Eekelen heeft een gastles gegeven bij de Driemaster in Voorburg. Gemeentesecretaris Alexander van Mazijk geeft later in de maand een gastles op de Vijverhofschool in Voorburg.

In gesprek met jongeren

Wethouder Bouw (Onderwijs): “Respect voor elkaar, daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Maar wat is dat? Welk gedrag vinden we wel of niet kunnen? Juist door het gesprek aan te gaan met jongeren, voorkom je dat respect een loos begrip blijft. Zo gaf een leerling aan dat respect aandacht en liefde voor elkaar is. Dat vind ik mooi, dat jongeren zelf tot het inzicht komen hoe belangrijk respect voor een ander is.”

Respect Education Foundation

De Week van het Respect is een jaarlijks terugkerend initiatief van de Respect Education Foundation. Dit fonds krijgt steun van verschillende gemeenten, scholen, nationale sportbonden en koepelorganisaties. De gemeente onderschrijft de doelen van het fonds en de Week van het Respect van harte. 

 

 

 


Door: Gemeente Leidschendam-Voorburg