Voorburgs Dagblad | Wethouder Saskia Bruines bezoekt ‘Plons’

Wethouder Saskia Bruines bezoekt ‘Plons’

mainImage
Saskia Bruines met onder meer Tine Oudshoorn, directeur van Vlietkinderen.

Vrijdagmiddag 10 mei bracht de Haagse wethouder Saskia Bruines, een bezoek aan kinderdagverblijf Plons. “We hebben met haar gesproken over het belang van goede kinderopvangvoorzieningen in een snel ontwikkelende wijk zoals de Binckhorst, waar jonge mensen, gezinnen, een plek vinden om te wonen en te werken”, aldus Vlkietkinderen-woordvoerder Yvonne Bood. “Kinderdagverblijf Plons moest ooit noodgedwongen vertrekken uit Voorburg vanwege verbouwplannen van de Reinier de Graafgroep. De locatie naast het ziekenhuis aan de Fonteynenburghlaan in Voorburg West, werd verruild voor het leegstaande kinderopvangpand aan de Maanweg. Inmiddels is Plons zo ingeburgerd in de Binkhorst dat zij daar graag willen blijven. Een deel van het dagverblijf krijgt een plek in het nieuw te bouwen kindcentrum Heeswijk (werknaam), een kindcentrum waar psz Hobbelhoek, basisschool Pius X (Panta Rhei) en Vlietkinderen samen aan bouwen”.

Tine Oudshoorn vertelde wethouder Bruines over onze ‘IKC koplopers’, een samenwerkingsinitiatief van Vlietkinderen, Dak kindercentra en Lucas onderwijs, om te komen tot vier top Integrale Kindcentra, drie in Den Haag (KC Balans, KC Bamboe en KC Boldingh) en één in Leidschendam (KC Trampoline). Deze centra worden, door de expertise die zij aangereikt krijgen, voorbeelden voor andere ontwikkelingen op dit gebied in de Haagse regio. Natuurlijk spraken we ook over gelijke kansen voor peuters en de initiatieven zoal de start- en nulgroepen, waar we de intensieve samenwerking zoeken met het basisonderwijs.

Saskia Bruines: “Ik vond het een zeer nuttig bezoek, Ik ben geïnspireerd door alles wat ik heb gehoord en gezien en heb genoten van de rondleiding die ik kreeg van de manager van deze locatie, Tim van Pagee. Het is bijzonder om te ervaren dat een kinderdagverblijf in deze bijzondere omgeving, ingeklemd tussen de ‘Keukenkampioen’ en het water van de Trekvliet, zo’n oase van rust is voor deze jonge kinderen.”


Door: Vlietkinderen