Voorburgs Dagblad | 'Wethouder Rouwendal is een clown'

'Wethouder Rouwendal is een clown'

mainImage
Marcel Gräffner bij de ingang van de raadszaal gisteravond.

Marcel Gräffner, gisteravond aanwezig op de publieke tribune bij de commissie Samenleving, strijdt voor behoud van de ouderensoos. Hij is geschrokken van zoals zegt hij: 'Het Theater van de Lach' in de raadszaal.

"Wethouder Rouwendal diskwalificeert zich zelf tijdens commissie Samenleving", aldus Marcel Gräffner bekend van zijn jarenlange vrijwilligerswerk bij het maatschappelijk label WIJZIJNRKAVV en bestuurslidmaatschap bij RKAVV. "Op de vraag waarom juist de ouderensoos wegbezuinigen, een initiatief voor een kwetsbare groep, reageert de wethouder: “Je kijkt naar bezuinigingen die het minste pijn doen. Dat kan toch niet waar zijn! Dit soort clowns zijn volledig het gevoel met de maatschappij kwijt en horen niet in een college thuis. Je zal maar in de coalitie zitten met zo iemand. Christenunie SGP, VVD PvdA en CDA".

"Ik ben blij dat met name GroenLinks en Gemeentebelangen van zich lieten horen en behalve de ouderensoos het hele mislukte subsidietafel fenomeen aan de kaak wisten te stellen. Ik ben benieuwd naar het vervolg, ben er zeker weer bij. Het is dat het onderwerp zo vreselijk belangrijk en eigenlijk niet om te lachen is, want anders waande je jezelf in het Theater van de Lach. Het is nog gratis ook".

Gräffner was ook niet enthousiast over Kees Verschoor, de fractievoorzitter van ChristenUnie/ SGP. "Hij luistert niet en trekt inhoudelijk verkeerde conclusies. Wie is dat?".

 


Door: Bart Bakker | Foto: Voorburgs Dagblad