Voorburgs Dagblad | 'Wat een mooi eerbetoon'   

'Wat een mooi eerbetoon'   

mainImage
Presentator Rene Marquard ontvangt van Mw. Mw. Cella Brinkel-de Jong een bloemetje.

In het programma 'Bekende Leidschendammers'  bij Midvliet FM stond plaatsgenoot Michel van der Plas, pseudoniem van de in 2013 overleden Ben Brinkel, centraal.  Michel van der Plas: schrijver, dichter, vertaler, journalist, schrijver van cabaret- en liedteksten en een groot dagboekschrijver.   

In de studio waren Frank Verhallen te gast. Hij schreef de in 1993 gepubliceerde biografie over Ben Brinkel.  Voorts kwam Fred Berendse van het Godfried Bomans Genootschap o.a. vertellen over de vriendschap tussen Bomans en van der Plas.
Er waren telefonische interviews te beluisteren met Stijn Fens (Journalist)  en met Gerard Cox die in het verleden theaterprogramma's maakte samen met Frans Halsema, waarvoor van der Plas verantwoordelijk was voor de teksten van de conferences.

Na afloop van de uitzending zei Mw. Cella Brinkel-de Jong genoten te hebben van de uitzending en dat het een mooi eerbetoon was geworden. 'Allemaal heel erg bedankt!! Het maakte indruk op luisteraars , de studiogasten en het aanwezige publiek op de wijze waarop zij haar favoriete gedicht voorlas;  'de Zomertram van Scheveningen' 

 


Foto: BW Damen