Voorburgs Dagblad | Vrouw verdacht van onjuist injecteren bilfillers

Vrouw verdacht van onjuist injecteren bilfillers

mainImage

De 74-jarige Karla K. wordt verdacht van het mishandelen van zeker twaalf personen die bij haar kwamen voor permanente fillers in hun billen. Volgens het Openbaar Ministerie wist K. dat de fillers die ze gebruikte schadelijk waren en injecteerde ze deze toch. Daarbovenop was ze niet bevoegd en gebeurde het injecteren op een onhygiënische manier.

Dit alles gebeurde in een kliniek in Zoetermeer tussen 2005 en 2013. De zaak kwam in 2015 aan het rollen na een tv-programma van Alberto Stegeman. Daarin werden de praktijken van de vrouw aan de kaak gesteld. Slachtoffers zouden te maken hebben gehad met bobbels, opgezette klieren en een stekende pijn.

De advocaat van K. zei woensdag in de rechtbank in Den Haag dat er een streep zou moeten door de rechtszaak, omdat het inmiddels te lang heeft geduurd voordat de zaak onder de rechter komt. Woensdag was een inleidende zitting. Wanneer de zaak inhoudelijk moet worden behandeld, is nog onduidelijk. Het OM liet weten te streven naar dit najaar. De rechtbank vindt dat de zaak wel door kan gaan; tijdens de inhoudelijke behandeling kan over eventuele verjaring gesproken worden.

K. was er woensdag niet bij in de rechtbank. Volgens haar advocaat is dat te zwaar. "Ze heeft veel last van haar gezondheid, het is zwaar voor haar om hiernaartoe te gaan." Bij de inhoudelijke behandeling wil ze wel aanwezig zijn, liet hij weten. Een van de slachtoffers van K. was wel aanwezig. Zij ervaart nog altijd psychische problemen, zei ze na afloop van de regiezitting.


Door: ANP | Foto: ANP