Voorburgs Dagblad | 'Voldoende aanbod van thuiszorg'

'Voldoende aanbod van thuiszorg'

mainImage

Per mail is de gemeenteraad door het College geïnformeerd over de cliëntenstop voor nieuwe cliënten bij Thuiszorgorganisatie Florence/Florein in de regio, vanwege een tekort aan personeel. Door dit tekort hebben 44 inwoners momenteel geen vaste medewerker en wordt deze zorg tijdelijk verleend door uitzendkrachten en het Calamiteitenteam.

"In onze gemeente is Florence/Florein verreweg de grootste aanbieder van huishoudelijke ondersteuning met 1000 cliënten. Bovendien is de verwachting dat met de invoering van het abonnementstarief per januari 2020 meer mensen gebruik zullen maken van de
huishoudelijke ondersteuning", aldus de PvdA-fractie van Leidschendam- Voorburg. "We stellen hoge eisen aan de nakoming van de wettelijke taak van de gemeente als het gaat om het leveren van zorg en ondersteuning aan onze inwoners. We dat geen enkele inwoner daarbij buiten de boot mag vallen".

Naar aanleiding van een aantal vragen aan het College heeft wethouder Julliette Bouw het volgende geantwoord. "De overige gecontracteerde aanbieders, te weten Alfa en Zorg, Axxicom Thuishulp BV, Groenoord Zorgt, Thuiszorg Mozaiek, T-Zorg, centrum Zorg en Welzijn en Zorg-Vuldig. Met uitzondering van Florein accepteren alle andere aanbieders een zorgaanvraag. Thuiszorg Mozaiek en Groenoord Zorgt hebben aangegeven dat ze ruimte hebben voor nieuwe cliënten. Naar aanleiding van de berichtgeving heeft T-zorg laten weten ook ruimte te hebben voor nieuwe cliënten".

Bouw vindt dus dat er in Leidschendam-Voorburg voldoende aanbod is voor thuiszorg. 

 


Foto: Stockfoto