Voorburgs Dagblad | Veel inzet en onderzoek naar vermiste Anja

Veel inzet en onderzoek naar vermiste Anja

mainImage
Het Veteranen Search Team

Sinds de vermissing van Anja Schaap (33) uit Katwijk op 29 mei is de politie met man en macht op zoek naar haar. Nog steeds is het onderzoeksteam volop bezig met het onderzoek. Dit is niet altijd zichtbaar voor iedereen. Denk bijvoorbeeld aan digitaal onderzoek, getuigen horen en camerabeelden opvragen en uitkijken.

Hieronder ziet u wat er tot nu toe is gedaan het onderzoek naar de vermiste Anja. Hierbij de link van de vermissingszaak. 

Vrijdag  7 juni: in de omgeving van de Buitenwaterring en de Noord Duinen is gezocht door 60 vrijwilligers van het  Veteran Search Team, medewerkers van Staatsbosbeheer, KNRM, Reddingsbrigade Katwijk, Kustwacht en brandweer.

Woensdag 5 juni:  is opnieuw gezocht door het Landelijk Team Onderwaterzoekingen samen met de brandweer in het water van de Binnenwatering aan de Kanaaldijk. Met het Parate Peloton zijn de kades en de rietkragen doorzocht.

Dinsdag 4 juni: in de uitzending van Team West is aandacht besteed aan de vermissing. Deze uitzending leverde nieuwe tips op. Die kwamen binnen via de Opsporingstiplijn en social media.
Diezelfde dag heeft het politieteam Katwijk een pop-politiebureau neergezet op de Melkweg ter hoogte van supermarkt Lidl. Ongeveer veertig bezoekers kwamen naar dit pop-up bureau en het leverde enkele nieuwe tips op. Deze tips zijn doorgezet naar het team dat het onderzoek doet.

Maandag 3 juni: de brandweer heeft gezocht in het water aan de Hercules en het Noorderlicht, dit is in de omgeving van haar woning.

Zaterdag 1 juni en zondag 2 juni:  nieuwe camerabeelden geanalyseerd, opnieuw getuigen gesproken en is er digitaal onderzoek gedaan.

Zaterdag 1 juni: veertig mensen van het Veteranen Searchteam, politie, familie en vrijwilligers zochten in het gedeelte tussen de Melkweg en haar woning aan de Wega in Katwijk naar de vermiste vrouw en eventuele sporen.

Vrijdag 31 mei: de tas van Anja werd gevonden in het water aan de Melkweg. Duikers van de brandweer hebben het water doorzocht, maar Anja niet aangetroffen. In de handtas zaten persoonlijke bezittingen, waaronder haar mobiele telefoon. Diezelfde dag is met speurhonden de route gelopen die Anja tussen het café en haar woning heeft afgelegd. Vrijdagavond heeft de politie haar foto landelijk verspreid.

Donderdag 30 mei (Hemelvaartsdag): de politie kreeg de melding dat Anja sinds woensdagochtend 29 mei werd vermist. Het politieteam in Katwijk startte direct een zoekactie, waarbij werd onderzocht hoe Anja naar huis is gelopen vanuit het café waar zij geweest was. Daarvoor zijn getuigen gehoord, camerabeelden bekeken en is er vanuit de politiehelikopter gekeken


Foto: Politie