Voorburgs Dagblad | Tegels op fietspaden vervangen door asfalt

Tegels op fietspaden vervangen door asfalt

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

In Leidschendam-Voorburg zijn de afgelopen maanden enkele ongevallen gebeurd doordat fieters over losliggende tegels vielen. De gemeente Den Haag geeft nu het goede voorbeeeld vervangt daarom jaarlijks een aantal kilometer tegelfietspad door rood asfalt. Hier kan Leidschendam-Voorburg dus een voorbeeld aannemen. 

Wethouder Robert van Asten (Mobiliteit) ging vrijdag aan de Oostduinlaan zelf aan de slag op een asfaltspreidmachine: “Fietsen zorgt ervoor dat onze drukke stad bereikbaar blijft. Daarom willen wij voor fietspaden met goede kwaliteit zorgen. Op geasfalteerde fietspaden ben je sneller en ook comfortabeler onderweg. Hier aan de Oostduinlaan plaatsen wij ook meteen 300 meter aan vergevingsgezinde randjes. Een ongeluk zit in een klein hoekje en deze randjes zorgen ervoor dat fietsers veiliger onderweg zijn.”

Asfalteren fietspaden

In 2019 vervangt de gemeente ruim 4 kilometer tegelfietspaden door asfalt. Eerder dit jaar zijn bij het fietspad langs de Scheveningseweg richting het Vredespaleis al delen geasfalteerd.

Vergevingsgezinde randjes

Op plekken in de stad waar het fietspad wordt vernieuwd, worden ook direct schuine randjes geplaatst. Deze schuine randjes, ook vergevingsgezinde randjes genoemd, zijn samen met de Fietsersbond ontwikkeld. De randjes tussen het fietspad en de stoep zorgen ervoor dat je minder snel valt als je per ongeluk over het randje fietst. Eerder zijn deze ook al geplaatst in de Waldorpstraat.


Foto: Digitaal Dagblad