Voorburgs Dagblad | Succesvolle première Cirque du Soleil

Succesvolle première Cirque du Soleil

mainImage

Het Cirque du Soleil heeft zondagavond voor het eerst haar deuren geopend op het Malieveld in Den Haag. Het is de eerste keer dat het spectaculaire circus Den Haag aan doet. Tijdens de voorstelling worden bezoekers meegenomen door de evolutietheorie van Darwin. Zo opent de show met amfibieën en kijkt men onder andere naar de evolutie van aap tot mens.

Bijzonder aan dit circus is dat het van buitenaf oogt als een klassiek circus. Dit is niet geheel waar. De show vindt plaats op een podium, waarbij live muziek wordt gemaakt. Wanneer de bezoekers de circustent binnen treden, belanden zij gelijk in het verhaal. Bij de aanvang komen de artiesten al naar voren. Zij vermaken het publiek en zorgen voor de samenhang van de show.

De evolutie
Tijdens de show wordt men volledig meegenomen in de evolutionaire tocht van de mens. Men ziet hoe de aap langzaam verandert in een mens. Daarnaast word je meegenomen in een wereld van mimiek, dans en acrobatiek. Het circus maakt geen gebruik van dieren tijdens de show. In plaats daarvan hebben de artiesten bijzondere kostuums aan. Zo waren zij verkleed als amfibieën, apen of droegen zij geglitterde kledij.

De rode loper
Voordat de show begon was er een persmoment. Voor de circustent lag een rode loper uitgerold waar bekende Nederlanders als Romy Monteiro, Liza Sips, Jan Versteegh, Lieke van Lexmond en Tijl Beckand hun entree maakten. Zij kwamen als genodigden kijken naar de première van TOTEM, de naam van de circusshow.


Door: Heleen Witvliet | Foto: Heleen Witvliet