Voorburgs Dagblad | Sterfietsroutes ook voor fietsers Ldam-Vbg

Sterfietsroutes ook voor fietsers Ldam-Vbg

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Sterfietsroutes zijn bestaande fietsroutes die aangepakt worden zodat fietsers sneller, veiliger en comfortabel door kunnen trappen. Fietsers uit Leidschendam- Voorburg hebben voor hen helaas weinig met dit fenomeen te maken, omdat er niet veel Sterfietsroutes binnen de gemeente zijn. Den Haag, waar dagelijks ook honderden fietsers uit Leidschendam-Voorburg doorheen gaan, heeft er wel een behoorlijk aantal. 

De Scheveningseweg gaat bijvoorbeeld op de schop. Tussen het Carnegieplein en de Javastraat wordt de verkeerssituatie aangepakt waardoor de Scheveningseweg veiliger wordt. En op deze manier wordt het ontbrekende onderdeel van de sterfietsroute Scheveningen-Dorp – Binnenstad ingevuld. 

Wethouder Robert van Asten (Mobiliteit) is blij met het voorontwerp Sterfietsroute Scheveningseweg: “Overal in de stad kijken we hoe we fietspaden veiliger, sneller en comfortabeler kunnen maken. Door ontbrekende schakels van de sterfietsroutes aan te pakken zoals nu hier de Scheveningseweg, kun je in de stad lekker doorfietsen en wordt het pakken van de fiets naar werk, school of strand veel aantrekkelijker.”

De gemeente werkt aan vernieuwde fietsroutes om fietsen comfortabeler en veiliger te maken. De Scheveningseweg is een belangrijke fietsroute van de binnenstad naar Scheveningen-Dorp. In de nieuwe situatie komt er een extra vrijliggend fietspad aan de kant van de even huisnummers waardoor er dan in beide richtingen gefietst kan worden. Ook komt er een fietsoversteekplaats ten hoogte van het Carnegieplein.

De fiets moet in 2040 hét vervoermiddel in Den Haag zijn. Deze ambitie heeft het Haagse stadsbestuur. Het college wil de auto in de stad terugdringen en meer ruimte geven aan de fiets. Zo moet de bereikbaarheid van Den Haag op peil blijven


Foto: Digitaal Dagblad