Voorburgs Dagblad | Stadspelen vernieuwd

Stadspelen vernieuwd

mainImage

De Stadsspelen Den Haag beloven dit jaar een bijzondere editie te worden. Het jaarlijkse sport- en beweegfeest voor en door Hagenaars staat op 21 en 22 september (van 10 tot 17 uur) meer dan ooit bol van muziek, dans, lekker eten en veel leuke activiteiten voor jong en oud. Vanuit de omliggende wijken werken dit jaar dans- en muziekgroepen mee om er nog meer een festivalsfeer van te maken. Daarnaast is er een foodcourt met heerlijke wereldse hapjes en drankjes voor alle bezoekers. 

Natuurlijk prijkt ook het grootste springkussen van Europa weer op de velden rond Sportcampus Zuiderpark, om kinderen een onvergetelijke dag te bezorgen. Maar ook aan de wat oudere Hagenaars is gedacht. Nieuw dit jaar is het Walking Football Festival, georganiseerd door ADO in de Maatschappij. Het festival is geschikt voor iedereen. Voor volwassenen, ouderen en kinderen zijn er passende activiteiten. Samen plezier hebben staat centraal. Bent u niet gewend om te bewegen? Of heeft u overgewicht of een beperking? Ook dan kunt u meedoen.  

Gratis rennen in de bubbels

De beruchte Bubble Run, een loopfestijn door zeepbellen, is dit jaar gratis en voor alle leeftijden en niveaus. Het begint zondag om 14.00 uur met de 2,5 km. Om 15.00 uur is de start van de 5 km. Meld je aan via www.bubbelrun.nl en beleef dit samen met je ouders, kinderen of met opa en oma. Bijzonder is ook de coole BMX-baan die wordt aangelegd met dank aan NOC*NSF. Iedereen kan hier ervaren hoe het is om over zo’n parcours te crossen! Voor fietsjes wordt gezorgd.

Optreden John de Bever

Tijdens de Stadsspelen is er van alles te zien en te doen. U kunt meedoen aan verschillende sport-, spel- en beweegactiviteiten, demonstraties bekijken, genieten van muziekoptredens. Zo treedt zaterdag om 12.30 uur volkszanger John de Bever op. Ontdek waar u met de Ooievaarspas gratis om met 50% korting kunt bewegen en sporten. Alleen kijken en genieten van de sfeer kan natuurlijk ook. 

Nationale Sportweek 

De Stadsspelen zijn de aftrap van de Nationale Sportweek 2019, waar Den Haag dit jaar officieel gaststad van is. Wethouder Sport Richard de Mos: “Tussen 20 en 29 september schittert de stad met mooie sportevenementen en leuke manieren om te bewegen. Meedoen is gratis! Zo kun je zelf ontdekken wat sport en bewegen met je doet.”