Voorburgs Dagblad | Scouting Damherten biedt online programma aan

Scouting Damherten biedt online programma aan

mainImage

Vanwege het coronavirus zijn alle Scoutingbijeenkomsten voor de komende tijd afgelast. Dat geldt ook voor de bijeenkomsten van scouting Damherten. Toch wil scouting Damherten haar leden niet zo lang zonder Scouting laten zitten. Daarom bedachten zij een online programma om thuis mee aan de slag te gaan, waardoor de leden Scouting niet helemaal hoeven te missen.

Het spel bestaat uit verschillende opdrachten die de scouts thuis kunnen uitvoeren. Denk hierbij aan het maken van een mini pionier object of het oefenen van knopen. De jeugdleden leveren foto’s of filmpjes in, die door de vrijwillige leidinggevenden worden bekeken. Ook staat er een scouting beer samen met Stuiter en Baloe bij het raam van het clubhuis voor de kinderen die mee doen met de berenjacht.

Dit biedt een mooie oplossing in een tijd waarin sociaal contact zoveel mogelijk beperkt moet worden. De jeugdleden – die ook niet naar school kunnen – krijgen zo iets leuks te doen voor thuis. Het hele gezin kan meedoen aan de opdrachten.

 

 


Foto: PR