Voorburgs Dagblad | Robert Zwinkels 12,5 jaar bij ADO

Robert Zwinkels 12,5 jaar bij ADO

mainImage
Jeffrey van As met Robert Zwinkels

Robert Zwinkels werd dinsdagmiddag bij de lunch van de eerste selectie in het zonnetje gezet. De 35-jarige doelman kreeg een bloemetje en een cadeau overhandigd van manager voetbalzaken Jeffrey van As, omdat hij 12,5 jaar onder contract staat bij ADO Den Haag. Na het in ontvangst nemen van de nodige presentjes kreeg Zwinkels een mooi applaus van zijn medespelers en de staf.

De carrière van Zwinkels zag het levenslicht bij VELO in Wateringen. De goalie werd al vroeg gescout door ADO Den Haag, waar hij na een tussenstapje bij de jeugd van Ajax terugkwam en in december 2005 naar de eerste selectie werd overgeheveld. Op 5 februari 2006 maakte Zwinkels zijn officiële debuut, in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. Er volgden jaren waarin Zwinkels zich meerdere keren tot eerste doelman opwierp, maar ook geplaagd werd door blessures.

Tijdens het seizoen 2016/2017 werd Zwinkels de eerste doelman na de rode kaart van Ernestas Setkus bij Go Ahead Eagles-uit. In het seizoen 2017/2018 was Zwinkels met 29 succesvolle optredens zeer belangrijk in het behalen van de zevende plek en het ticket voor de play-offs om Europees voetbal. In totaal keepte Zwinkels al 152 officiële wedstrijden (13.367 minuten) voor ADO Den Haag, waarvoor hij veertig keer de nul hield.

Zwinkels komt uit een echte keepersfamilie, aangezien zijn opa, vader en oudere broer ook onder de lat stonden. De keeper heeft een onbepaalde contract bij ADO Den Haag, iets wat nagenoeg uniek is in het voetbal. De afspraak tussen club en speler is om over anderhalf jaar te kijken wat de toekomst zal brengen. 


Door: ADO Den Haag