Voorburgs Dagblad | Ribatutta Musica naar de Oude Kerk in Voorburg

Ribatutta Musica naar de Oude Kerk in Voorburg

mainImage

In de weken voor Pasen zoemt de Matthäus Passion als het ware door Nederland. Op honderden plaatsen zijn uitvoeringen, door amateurs en door professionals. Steeds meer mensen ontdekken de kracht van de eeuwenoude koralen, de prachtige aria’s en de sterke koorzang die de stem van het volk uitdrukt. In de aanloop naar eerste paasdag voert het professionele barokensemble Ribattuta Musica dit jaar vijf keer Bachs meesterwerk uit met een nieuwe generatie barok-specialisten, in sfeervolle kerken. De tournee voert op 10 april naar Voorburg, naar de prachtige Oude Kerk, waar de muziek tot zijn volle recht komt.

Het publiek raken met de muziek, dat is een kunst die de topmusici van barokensemble Ribattuta Musica beheersen. Zangers en instrumentalisten staan het liefst vlak bij het publiek, waardoor een voelbare wisselwerking ontstaat tussen musici en luisteraars. Ze slagen erin om de kracht van het bijbelverhaal - de laatste dagen in het leven van Jezus - te vertalen naar deze tijd, door de eeuwenoude diepmenselijke gevoelens te vertolken vanuit een eenentwintigste-eeuwse visie, met respect voor de oude muziektraditie. Dirigent en klavecinist Andreas Küppers leidt op vurige wijze het ensemble in authentieke en kleine bezetting. De vaste kern, die uit 35 professionele musici, instrumentalisten, vocalisten en solisten bestaat, is gespecialiseerd in het uitvoeren van historisch repertoire.

Muzikale leiding:

klavecinist Andreas Küppers

Uitvoerenden:

Evangelist: Jakob Pilgram (tenor); Christus: Hans Voschezang (bas bariton); Elvire Beekhuizen (sopraan); Rosina Fabius (alt); Francis Ng (tenor); Kaiyi Min (sopraan); Eddie Mofokeng (bas)

Vocalisten en instrumentalisten Ribattuta Musica

 


Foto: PR