René Froger maakt mensen blij met koffie

15 February 2019, 08:56 uur
Algemeen
mainImage
PR

Tijdens de zevende nationale inzamelactie van Lionsclubs en de Voedselbanken in december vorig jaar werd een record aantal koffiepunten ingezameld. Meer dan 63 miljoen waardepunten werden op valentijdsdag overhandigd aan Douwe Egberts. De koffiebrander verhoogde dit aantal met een aanzienlijke bonus en bood René Froger, ambassadeur van de Voedselbanken, vervolgens symbolisch 130.000 pakken koffie aan.

Wat zeven jaar geleden begon als een lokaal initiatief van Lionsclub Voorburg is al jaren uitgegroeid tot een grootse nationale happening. Elk jaar worden miljoenen DE-waardepunten ingezameld en vervolgens bij Douwe Egberts ingewisseld voor pakken koffie ten behoeve van de Voedselbanken. Dit jaar werd een recordaantal van ruim 63 miljoen koffiepunten ingezameld.

Ellen van der Linde, marketing manager bij Douwe Egberts: “Koffie verbindt mensen, en dat willen wij bij DE ook graag. Daarom vinden wij deze actie zo sympathiek en zetten we er graag een behoorlijke bonus bovenop”. De pakken koffie komen ten goede aan de voedselbanken in Nederland en zullen in de komende weken worden verdeeld over de diverse vestigingen.

René Froger: “Helaas zijn er ook in Nederland nog Voedselbanken nodig. Daarom is dit toch een briljante actie! Hiermee heeft ieder gezin dat aangewezen is op een Voedselbank het hele komende jaar minimaal 1 pak koffie per maand. Dat is toch fantastisch?” Koffie is een ‘eerste levensbehoefte’ en brengt mensen dichter bij elkaar, maar is ook duur en bederft niet. Het komt daardoor maar zelden in het voedselpakket van de Voedselbanken terecht. En wat is er dan mooier dan juist op Valentijnsdag vele medemensen te verblijden met een heerlijk kopje koffie". 

Jaap Stelling, namens Lionsclub Voorburg coördinator van deze nationale actie: “Ik denk al jaren dat de waardepunten zo langzamerhand wel op zullen zijn, maar ieder jaar verbaas ik me weer. Mensen blijven sparen en gelukkig ook steeds meer voor onze actie. Komende december gaan we zeker weer van start met de 8ste editie van onze actie”. Natuurlijk kunnen de koffiepunten ook het hele jaar door worden gedoneerd via Lionshelpen, postbus 151, 2270 AD in Voorburg.