Voorburgs Dagblad | Rel rond knuffelactie

Rel rond knuffelactie

mainImage
De reactie van het Haagse raadslid Arnoud van Doorn.

Er is een rel onstaan rondom de knuffelactie gistermiddag in De Kuip toen de ADO-supporters in de twaalfde minuut duizenden knuffels naar beneden gooiden voor honderden zieke kinderen die zich in een vak daar onder bevonden. De wedstrijd Feyenoord- ADO (3-2) werd er voor stilgelegd. Ook de spelers klapten voor het initiatief. Het Haagse raadslid Arnoud van Doorn wekte de woede van diverse social media pagina van ADO-supporters, zoals Groen Geel hart, door een bericht te plaatsen dat luidde: "Leuk. Maar ADO en Feyenoord supporters kennende alleen voor blanke zieke kindertjes".

De initiatiefnemers laten ook weten geschokt te zijn door deze woorden van het raadslid. Er zijn inmiddels bijna 200 reacties geplaatst op de Facebook-pagina Groen Geel Hart, die niet pleiten voor de mening voor Van Doorn. Er is onder andere een oproep aan wethouder Richard de Mos gedaan om dit raadslid een halt toe te roepen. 

Arnoud van Doorn is vanochtend door onze redactie per email om een reactie gevraagd voor zijn uitspraken over de knuffelactie. Hij heeft hier nog niet op gereageerd. 

Burgemeester Pauline Krikke is eveneens vanochtend om een reactie gevraagd.

 


Door: Bart Bakker | Foto: Voorburgs Dagblad