Voorburgs Dagblad | Recordaantal bezoekers bij 'Festival Unlimted'

Recordaantal bezoekers bij 'Festival Unlimted'

mainImage
De organisatoren van het succesvolle festival

Afgelopen zondag vond in de sporthal Kastelenring en de kantine van RKAVV de vierde editie plaats van Festival Unlimited, een interactieffunfestival voor mensen met een verstandelijke beperking. Ondanks de zeer slechte weersvoorspellingen, bezochten zo'n 500 mensen het gratis festival.

"Dit is een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar en sterkt ons in het gevoel dat er echt behoefte is aan een dergelijk evenement voor deze vaak vergeten groep mensen " zegt mede-organisator Marcel Graffner van WIJ ZIJN RKAVV. Deze maatschappelijk betrokken businessclub organiseert het festival samen met de vrijwilligers Merel Borsboom, Sandra Gijsbertsen, Koos Hooijmans en Dave Fisser namens stichting Leidschendam-Voorburg in Beweging. Deze laatstgenoemde stichting was ook de drijvende kracht achter a Walk in the Park en bedacht voor de Vlietdagen de Kids Heroes Fun Cruise. Dave Fisser: "Wij zijn enorm blij dat het dit jaar weer gelukt is en de dankbaarheid en de lachende gezichten doen je de enorme moeite die we moeten doen om dit evenement steeds rond te krijgen, snel vergeten". "

Festival Unlimited bestaat uit workshops op gebied van kunst, muziek en theater. Voor de gelegenheid werd er dit jaar extra veel aan sport gedaan, om alvast de verbinding te leggen met de Special Olympics die 12 juni naar Den Haag komen. Na de workshops was het traditiegetrouw tijd voor een muzikaal feest met o.a. de feest-act Helemaal Top en Danielle van Akkeren, een zangeres met een verstandelijke beperking. Het festival werd afgesloten met een meet & greet met GTST-sterren Lucas en Tiffy en werd gepresenteerd door Eric Bouwman.

 


Door: Bart Bakker | Foto: Dave Fisser