Voorburgs Dagblad | Rechercheteam Tigelaar nog met lege handen

Rechercheteam Tigelaar nog met lege handen

mainImage
Burgemeester Klaas Tigelaar. (foto Ap de Heus)

Het Openbaar Ministerie heeft weliswaar de drie jongeren van 18, 19 en 22 jaar, die verdacht werden van autobranden in  Leidcshendam-Voorburg, vrijgelaten. Er is te weinig bewijs om het drietal langer vast te houden. Dit betekent dat het door burgemeester Klaas Tigelaar speciaal opgerichte team om de autobranden en de vernielingen op te lossen nog altijd met lege handen staat. De kans is dan ook groot dat meer dan tien incidenten, inclusief de vernielingen, van de afgelopen weken onopgelost blijven. Hoe kan zoiets? Kokervisie, te weinig tips, pech of gewoon een gebrek aan kwaliteit bij de politie? Diverse omwonenden laten weten er klaar mee te zijn. Dit is merkbaar aan de gesprekken in de getroffen buurten en de benadeelden van de autobranden en vernielingen. Zij hebben hier allemaal niet omgevraagd en kampen met een enorm gedoe om alles weer op de rit te krijgen.

Hoe zit het de motorrijder? Waarom zijn de garageboxen nabij de Albert Verweystraat niet onderzocht. Zomaar een aantal tips van omwonenden die zich door de politie niet serieus genomen voelen. 

De mening over burgemeester Klaas Tigelaar in de getroffen wijken is duidelijk. "Wie is dat dan? Ken heel die man niet", zegt een bewoonster, waarna een ander opmerkt: "Hij is te soft voor deze gemeente. Jammer. Maar het is wel een aardige vent".

 

 


Door: Bart Bakker | Foto: Digitaal Dagblad