Voorburgs Dagblad | Positieve reacties Ldam-Vbg op banengroei Den Haag
mainImage

Positieve reacties Ldam-Vbg op banengroei Den Haag

Saskia Bruines
21 juli 2020, 21:56 uur
Algemeen

Het bericht van de Haagse wethouder Saskia Bruines (ex Leidschendam-Voorburg) dat de banengroei in Den Haag toeneemt, is positief ontvangen in Leidschendam- Voorburg. Bruines schreef het volgende op haar Linked In pagina:

"Het aantal banen in de internationale sector in Den Haag blijft groeien, blijkt uit onderzoek van Decisio. Het onderzoek laat zien dat we terecht trots zijn op het internationale karakter van Den Haag, de stad van vrede, recht en veiligheid. Bij de 480 verschillende internationale organisaties werken natuurlijk niet alleen mensen uit het buitenland; het zijn net zo goed werkgevers met banen voor Hagenaars en Hagenezen. Het goede nieuws is dat deze internationale organisaties groeien en blijven groeien de komende jaren. Naast banen bij die organisaties zelf, zijn er veel banen bij Haagse mkb’ers. Al die mensen die hier werken en wonen, geven natuurlijk hun geld uit aan horeca, de dagelijkse boodschappen en de sportschool. Dat zorgt voor veel werkgelegenheid en een levendige stad".

Het positieve nieuws bij de 'buren' biedt volgens diverse ZZP'ers of werkzoekenden in Leidschendam-Voorburg, die door de Corona-virus nu zonder werk zitten, ook kansen voor hun inwoners. Zij hopen hier ook van te kunnen profiteren.