Voorburgs Dagblad | 'Plogging' goed idee voor Ldam-Vbg?

'Plogging' goed idee voor Ldam-Vbg?

mainImage

Tijdens het (hard)lopen afval oprapen, dat is 'plogging'. Een trend uit Zweden die nu ook in Nederland veel volgers krijgt. Ploggers over de hele wereld, ook in Nederland, rapen zwerfafval op en posten vaak trots foto's van de volle zakken op social media (met #plogging of #plogga). Het geeft extra dynamiek aan uw rondje hardlopen of wandelen en tegelijkertijd maakt u een stukje aarde schoner.

De gemeente Zoetermeer doet nu ook mee en kan uw wandel- en/of hardloopvereniging voorzien van prikstokken en vuilniszakken. Neem daarvoor contact op met [email protected]meer.nl. Wanneer u tijdens het ploggen leuke foto’s maakt kunt u deze mailen aan [email protected]

Wellicht is dit ook een idee voor de gemeente Leidschendam-Voorburg om dit in te voeren?

Via Instagram en Facebook kun je ploggers verspreid over de hele wereld zien. De trend begon twee jaar geleden in Zweden en al snel vormden zich ploggerclubjes door het hele land. Het woord is een samenvoeging van het Zweedse 'plocka up' dat oprapen betekent en jogging. De internationale uitbreiding komt op een goed moment, nu het plastic in de oceanen steeds meer aandacht krijgt. Op Instagram zijn verschillende groepen te vinden zoals PloggingFrance waarbij afval in Parijs wordt verzameld, maar ook ploggers in landen als India, Turkije en Mexico doen mee.