Voorburgs Dagblad | Open brief van Rogier Visser aan alle verhuurders

Open brief van Rogier Visser aan alle verhuurders

mainImage
'Cafe Voorburg' is een attractie en spel in Escaperoom Leidschendam aan de Overgoo nummer 3. (Foto Pixabay).

De redactie van Voorburgs Dagblad ontving een bjzondere open brief aan alle verhuurders van Nederland van Rogier Visser, de eigenaar van de Escape room in Leidschendam. De inhoud hiervan luidt als volgt. 

Beste Verhuurders,

Mag ik mij even voorstellen? Rogier Visser (44) ondernemer, echtgenoot van een geweldige vrouw werkzaam bij de Brandweer en vader van 4 geweldige kinderen. Ben eigenaar van een escape room in Leidschendam en zoals velen snoeihard geraakt door de Corona crisis.

Waarom deze brief zo openbaar en niet gewoon persoonlijk zal u vast denken. Daar heeft u zeker een punt, echter zou ik niet weten hoe ik anders mijn zorgen zou kunnen uiten zodat er ook iets mee gebeurt. Om mij heen spreek ik dagelijks huurders, ja de klanten van u die er ’s nachts van wakker liggen hoe ze deze tijd door gaan komen. Natuurlijk hebben we allemaal een spaarpotje en trekken we de riem een tandje strakker aan, geen probleem. Maar dan nog hakt die huur er elke maand zo snoeihard in wanneer de inkomsten tot onder nul gedaald zijn.

Tot onder nul? Dat kan toch niet? Nou ja eerlijk gezegd dus wel. Zo heb ik bijvoorbeeld 4 escape rooms die voor deze periode veel geboekt waren. Veel bezoekers vragen hun geld terug of steunen ons door een kortingsbon voor in de toekomst te accepteren. Echter wanneer ze die in de toekomst gebruiken heeft dat ook weer invloed op de bezettingsgraad van mijn escape rooms die ik dus niet even kan verdubbelen zeg maar. Maar genoeg over mijn situatie, het gaat mij om ons, wij als huurders van u.

Ik vraag u niet om voor Sinterklaas te spelen, immers weten we allemaal het echte verhaal achter de Sint. Nee ik vraag u om mee te denken met ons als ondernemer, om samen een passende oplossing te zoeken zodat wij beiden er het beste af komen en samen straks
weer keihard kunnen gaan knallen. Ook begrijp ik dat ook u vaste kosten heeft, hoge investeringen heeft gedaan om ons de mogelijkheid te kunnen bieden om het van u te kunnen huren.

Ja u heeft gelijk als u aangeeft dat wij voor hulp bij de overheid moeten aankloppen. De overheid is met geweldige regelingen gekomen om ons en u als ondernemer te helpen door deze tijd te komen. Zelfs de banken komen met maatregelen om ondernemers te
helpen in deze tijd. Bij aflossingen van hypotheken bijvoorbeeld. Maar met alle regelingen die er zijn voor het doorbetalen van personeel en het behoud van arbeidsplaatsen is er nergens een regeling om de huur te kunnen betalen. Ik hoor u al denken, er zijn toch
kredieten beschikbaar, waar de overheid garant voor staat? Dat klopt, maar de gestelde eisen hiervoor zijn nog steeds gigantisch.
Gelukkig hoor ik niet alleen maar ondernemers “klagen” over de houding van hun verhuurders en hoor ik ook prachtige oplossingen. Die lopen uiteen van uitgestelde betaling, het gebruik van de bankgarantie en zelfs! huurvrij voor de periode van de
maatregelen.

Hulde aan u verhuurders, hulde, zo helpt u ons allemaal groot of klein zodat we na deze crisis samen weer verder kunnen.
Dus verhuurders van Nederland, alstublieft kijk samen met uw huurders wat er binnen uw mogelijkheden kan, groot of klein. Hopelijk slapen wij dan allemaal weer een stukje beter.

Alvast bedankt.

Liefs en een vriendelijke groet van een bezorgde ondernemer, vader en echtgenoot.
Rogier Visser.